Ocena kierowcy - Skoda Octavia II Kombi

Kac Morderca, 17 lat temu
Silnik 1.9 TDI PD 105KM 77kW
Rok produkcji 2005
Skoda Octavia II Kombi 1.9 TDI PD 105KM 77kW 2005-2012 - Oceń swoje auto
Silnik : Bardzo ekonomiczny dla spokojnych kierowcow i cichy dla lubiacych pompowtryski :P
Tu musze obalic pare mitow, ktos kto pisze o tym jak ten silnik chodzi i ile pali to chyba nie zdaje sobie sprawy ze to auto nie powinno byc w klasie sredniej tylko w nizszej sredniej. cisnac jej gaz na maxa jak moze byc spalanie ponizej 6-7l/100km??? olej bierze to fakt ale po jakis 30tys przestaje albo nie wielkie dolewki, a co do kultury silnik to proponuje kupic benzyne i wstawic gaz a nie diesla i narzekac!!!
Niekturym on przeszkadza, proponuje benzyne z gazem, dla mnie ok ladnie przyspiesza nawet zaladowany
ze wstecznym bywa roznie ale za drugim razem zawsze wejdzie :D
jak na auto takich rozmiarow zrobione na plycie golfa to nawet bardzo dobrze, niekorzy narzekaja na przod fakt niska jak diabli ale za dodatkowy tys mamy przeswit zwiekszony o 2 cm i dodatkowo osloniety silnik i nawet na naszych "wspanialych" drogach jeszcze ani razu nigdzie nie przychaczylem
czujniki z tylu... jak nie umisz cofac i nie wiesz co widac w lusterkach to zdawales na pustyni i to nie jest auto dla ciebie. Jak ktos zdawal w polsce i nie dal lapowki oraz ma wyobraznie cofanie nie stanowi zadnego klopotu a wrecz odwrotnie
wiadomo niemcy ladnych dziewczyn nigdy nie mieli to robia proste auta zeby w drodze zalamywac sie a jednoczesnie nie spowodowac wypadku :P bynajmniej to jest moje zdanie
mam klime i proponuje wydac troche wiecej pieniedzy no chyba ze ktos jest sado masoalbo przyjechal z afryki(chodzi mi o upaly, kolega ma manualna i w zime jest ok)
no tyl to zostawia wiele do zycznia nie powiem ale z przodu jest ok a juz o bagazniku nawet nie wspominam:P
ja lupie dzwiek rasowego diesla ale jednak po 6 godzinach czlowiek popada w lekka delirke, lepiej robic jakies postoje
tu to powiem tylko tyle: kocham podjezdzac pod cpn bo nie robie tego czesto
moja skoda kosztowala wtedy co najubozszy passat, a skode mam prawie w full wypasie:P
nic, no moglbym sie do wycieraczek czepiac bo troche za szybko sie zuzywaja ale jest ok
nigdy nie zawiodla

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI PD 105KM 77kW [l/100km]