Skoda jak skoda, dopiero tym modelem dogonili passata b5. Wcześniej jak widziałem środek skody - odrzucało mnie żeby do niej wsiąść. Silnik niestety głośny w porównaniu do HDI nie ma porównania.
bardzo dobra, przyjemna gałka zmiany biegów
tu na minus, nie wiem czy to wina mojego modelu, ale samochód waży 1330 kg, kombi, a jak jadę nim 140- 160km/h czuję strach. Lata po trasie jak komarek. Lekki podmuch przy mijaniu tira rzuca go na bok. W porównaniu do Golfa, który jest hatchbackiem i waży tylko 1250kg nie ma porównania, był przyklejony jak czołg. Poza tym dupa za nisko mu siedzi, ciągle o coś zawadzam i wygląda to kiepsko.
mam czujniki parkowania , ogólnie spoko. Chociaż belki z przodu trochę za szerokie, przeszkadzają. Nie ma raczej problemów z parkowaniem mimo sporych gabarytów
Mam bogatą wersję, z radiem z dużym wyświetlaczem, wszystko ładnie wygląda, materiały niezłe. Siedzenia nie wygodne. W kombi z tyłu nie można złożyć podłokietnika- jak to wytłumaczyć kobiecie-)
ciężko to idzie. Parują szyby , bez klimy nie da rady
spoko
Lubię silniki TDi, ale ostatnio przejechałem się Citroenem i byłem w szoku że diesel może tak cicho pracować. Robię dziennie około 200km, więc głowa trochę boli. Szumy z zewnątrz nie słychać
i Tu się zdziwiłem. Mam ciężką nogę ale w mieście łyka 9L/100km, trochę dużo ale gonię go ostro, kolegi Toyota przy takim samym podejściu(też kombi) nie przechodzi mu powyżej 7L/100km, więc troszkę się zdziwiłem bo myślałem że TDi palą najmniej.
Ciągle przepalające się żarówki h7, raz w tygodniu jestem w salonie
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI PD 105KM 77kW