: bagażnik- słowa uznania dla projektanta : ))
: wada cewki zapłonowej- usunięta na gwarancji
: samoczynne otwieranie się szyb
jak potrzebujesz piekelnie szybkiego, a zarazem pakownego rodzinnego auta- w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego!!
1.8 tsi to prawie najlepszy silnik w octavii. dynamiczny, elastyczny, doskobały. Nie bierze oleju. Można wyprzedzić praktycznie wszystko bez żadnego stresu. Mam zchipowaną fabrycznie wersję 173 KM
Bardzo płynnie przerzuca biegi. Szybki kick down i zmiana 2 biegi niżej (mam dsg 7-io biegowe). Czasami ale bardzo rzadko szarpie podczas przełączania biegów. Z trybu manualnego korzystam bardzo rzadko.
bardzo dobre zawieszenie na dzirawe drogi. mam pakiet dla tzw. kiepskich dróg i nieco podwyżsone zawieszenie- wjadę na każdy krwężnik, ale na zakrętach nieco za bardzo auto przechyla na bok.
za duże słupki
Bagażnik to masakra. Najwiekszy w aucie osobowym tej klasy. 3 przeprowadzi bez żadnego problemu. Mieści tyle samo co duży SUV typu Honda CRV czy Land Cruiser(sam sprawdałem :)))
W mojej wersji wszysko super- brakije tylko nawigacji. Wyświetlacz maxi dot i sterownie radiem w kierownicy to bardzo przydatne opcje.
jest super
dla mnie siedzienia z przodu są stanowczo za krótkie (184 cm wzrostu). Siedzenia z tyłu są zbyt pionowe i przez to wygodne. Ale miejsca jakims cudem więcej niż w A4 i Exeo
przy 140 da się rozmawiac bez darcia się. Powyżej- jest już za głosno. za słabe wyciszenie drzwi
ten silnik potrafi spalić, ale też mozna jeździć oszczędnie.
gdzyby to było tansze- nikt rozsądny nie kupił by nic innego. potwierdza to fakt, że na rynku aut uzywanych nie znajdziesz za 50 tys. oktavii z dobrym wyposażeniem i tym silnikiem (1,4 lub 1,8), a golfa lub leona- bez problemu.
gdzieś w konsoli centralnej czasami coś napierdziela. Słucham Sepultury i Vadera, więc niezbyt to przeszkadza : ))
wada cewki zapłonowej usunieta na gwarancji. była jakaś akcja serwisowa z silnikiem- gwarancja.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TSI 160KM 118kW