Auto godne polecenia - tanie w utrzymaniu, bezawaryjne - poza skrzynią i większym braniem oleju po przebiegu 200tyś km.
Silnik prosty, niezawodny, idealny do LPG.
Minus mały że przy ok 200tyś km zaczął więcej oleju brać - jednak 1l na okolo 5-7tyś km to nadal niewiele.
Minus spalanie ok 9,5-10l / 100km.
Jak dla mnie jest on dosyć zwinny - z uwagi że wysoki moment obrotowy osiąga przy niskich obrotach.
Dobra ale ma wadę fabryczną. Mi objawiła się przy 230tyś km i skrzynie całą wywaliło ze sprzęgłem - problem z nową skrzynią - trzeba regenerować lub wsadzić z innej użytki tylko pilnować aby nie byla z auta o podobnym przebiegu.
zawieszenie dobre. Minus dla prześwitu - w zasadzie nisko zawieszony jest tył samochodu - kombi i trzeba uważać na progach zwalniających bo autko potrafi mocno siadać - miekkie dosyć - warto mieć hak dla osłony zderzaka.
bez zarzutu - brak oznak korozji - auto na zewnątrz stoi non stop i jeżdzi po błocie - myte ze 3 razy do roku.
widocznośc auta z przodu i tyłu nie jest wzorowa. Mam czujniki tylne i ostatnio nie wyobrażam sobie kombiaka bez tych czujników.
Spore spalanie w mieście i przy prędkościach powyżej 120km/h - 10-11l mozna wykręcać przy spokojnej jeździe.
Niezawodne - manualna klima. Szybkość odmrażania szyb i odparowywania średnia - na maksymalnych ustawieniach wraz z włączoną klimą trzeba paru poczekać chwilę - ale nie jest źle.
Ogrzewanie cięzko ustawić - albo zimny nawiew albo ciut za cieply nadmuch - trzeba wprawy w ustawieniu gałki.
Dużo przestrzeni na nogi i do sufitu. Jedyny minus że wąska tylna kanapa - przy dwóch fotelikach nawet szczupła osoba ma problem z jazdą pomiędzy.
Mogłoby być lepiej
Wszystko tanio - poza skrzynią:P
Za tę cenę auta mniej awaryjnego ciężko znaleźć.
W ciągu 6 lat nic się nie zepsuło z elektroniki / uszkodziło -w wyniku polskich dróg uszkodzona spręzyna - więc wymieniono komplet.
Do dziś byloby 5gwiazdek. Nic się nie działo. Jednak przy 230tyś km padła skrzynia (wada fabryczna - wywaliło dziurę aż olej się wylewał) plus sprzęgło do wymiany.
Koszt używki skrzyni z rozbitka udalo się pozyskac za 1200zł. Nowe sprzęgło 450zł. Koszty przyzwoite - minus z nową skrzynią - prawie niedostępna już a cena zaporowa - trzeba szukać używki z małym przebiegiem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 MPI 102KM 75kW