Dobry \"pies pracujący\". Bez większego polotu ale po co nam polot - chcemy niezawodne auto do jazdy na codzień.
Silnik o dobrej dynamice ale tylko wtedy, gdy tego się bardzo chce. Przy wyższych prędkościach obrotowych \"ciągnie\" jak nie wiem. Przy niższych - proszę redukować. Ogólnie: do miasta wystarczy z powodzeniem na trasy trochę trzeba go \"podusić\" albo jechać spokojnie!!
6-biegowy Tiptronic, no cóż złego słowa nie można powiedzieć. Również przełożenie sportowe i tryb ręcznej zmiany. Ogólnie bez zastrzeżeń!!
Zawieszenie od Golfa - ogólnie na 4 z plusem. Przy poprzecznych, powtarzalnych przeszkodach trochę się gubi, ale ogólnie bez zastrzeżeń!
Tył auta mało widoczny (kombi). Czujniki parkowania pomagają, polecam!!!
Prosty w obsłudze. Dużo drobnych bajerów: np. lusterko prawe się reguluje z lewym (super!!), ściszenie radia po włączeniu czujników parkowania.
Klimatronik - bezproblemowy, skuteczna wentylacja/ klimatyzacja i ogrzewanie.
Za szeroko nie jest, zwłaszcza z tyłu przy kierowcy 190 cm (czyli ja!) ale OK> Bagażnik - odlotowy, rzadko kto ma taki duży w tej klasie i wyższej!
Komfort jazdy na dobrym poziomie. Na autostradzie na szóstym biegu przyzwoite wyciszenie do 160 km/h.
Zużycie bardzo zależy od stylu jazdy - przy dynamicznym wypzedzaniu podwaja się! Cena przeglądu 900 PLN w serwisie ale przegląd raz na dwa lata więc można przeboleć.
Tani nie był, ale jeździ bez zastrzeżeń.
Krótko jeżdże - na razie bez zastrzeżeń.
Krótko jeżdże - na razie bez zastrzeżeń.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V FSI 115KM 85kW