: Wnętrze auta wygląda jakby było co najmniej z jednej klasy wyżej.
Duże, wygodne, dynamiczne rodzinne auto, ale jeśli ktoś się spodziewa zacięcia sportowego po 1.4 TSI to się zapewne rozczaruje. Do takiej masy polecam 2.0TDI 170KM + wirus ;)
Silnik dzięki turbinie bardzo elastyczny, pięknie idzie do przodu już od około 1700obr. Bardzo cichy. Na biegu jałowym nie słychać go mimo wyłączonego radia i nawiewu!
Precyzyjna, krótkie skoki, ale czasem wchodzi z lekkim oporem.
Właściwie nie mam żadnych zastrzeżeń. Dobrze trzyma się drogi + ESP i ciężko auto wyprowadzić z "równowagi".
Jest dobrze, ale bez czujników parkowania ciężko się obyć.
Wszystko znajduje się tam gdzie być powinno. Bez wodotrysków, ale w końcu to koncern VW.
Generalnie bardzo dobrze, ale jak zaistnieją "nieszczęśliwe okoliczności" - deszcz i temp kolo 3°C to szyby parują na początku, bo niestety przy tej temperaturze klima już nie działa.
Dużo miejsca z przodu i z tyłu. Jeszcze nikt nie narzekał.
Przy tym silniku jedyne co denerwuje to szybka jazda na kiepskiej jakości asfalcie - wtedy zaczyna być dość głośno.
122KM i 7,5l po 6kkm - chyba nie jest źle.
Niestety jakość idzie w parze z ceną. Nie jest to już ta atrakcyjnie cenowo auto jak Octavia Tour, nie mniej jednak na tle konkurencji wciąż wypada bardzo atrakcyjnie.
Po 5 mcach rozładował się akumulator. Fakt - zima i akurat dużo nie jeździłem i stał z 5 dni, nie mniej jednak to nowe auto i mnie to negatywnie zaskoczyło. Takie rzeczy działy się w Tico. Nie powinny dziać się w Octavii. Wyjąłem akumulator i naładowałem prostownikiem. Duży plus, że nie było ŻADNYCH problemów po ponowny podłączeniu (instrukcja podaje, że w radiu trzeba wpisać pin i "zaprogramować" opuszczanie szyb od nowa).
Na razie brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 TSI 122KM 90kW