Naprawdę duży postęp w stosunku do poprzedniczki. Duże auto kompaktowe (bo za takie je uznaję mimo różnych klasyfikacji w różnych czasoposmach) z ogromnym bagażnikiem. Kompaktowa konkurencja nie ma szans. Żal tylko ,że to Czesi potrafią zrobić takie auto a nie my.
Dużo wyższa kultura pracy w porównaniu z 1,9, mniejsze wibracje, ciszej. Badzo elastyczny i dynamiczny. Nic więcej nie potrzeba, przyspieszenie rewelacyjne.
Mam DSG. Kupiłem ze względu na żonę i miałem trochę obiekcji co do automatu, ale po paruset kilometrach nie załuję ani złotówki dopłaty za automat. Po prostu rewelacja.
W porównaniu do poprzedniczki duży skok do przodu. Nie zarzuca tyłem przy nierównej nawierzchni na łukach, dużo ciszej pracuje.
Raczej niespecjalnie, szczególnie do tyłu. Bolączka większości nowych modeli z "kufrem". Na szczęście PDC przód i tył w tej wersji w standardzie.
Bez zastrzeżeń, wszystko gdzie trzeba , bez zbędnych wodotrysków, jakośc wykończenia d.dobra.
Na razie bez zastrzeżeń, trzyma ustawioną temperaturę
Z przodu super, z tyłu o niebo lepiej niż w "jedynce". Mam 187 cm i bez problemu mieszczę kolana siedząc za fotelem ustawionym pod siebie.
Jak na diesla b.dobrze. Dużo lepiej wyciszone koła i słupki środkowe niż w poprzedniczce.
Na razie tylko 4 bo czerpię radość z 140 kM i DSG nie zwracając uwagi na zużycie.
Miasto 8, trasa przy 140 km/h 6,2
Kupiłem wersję 2,0 TDI z DSG w wersji elegance dodatkowo z ESP, ksenonami i jeszcze parę innych dodatków. Nie kosztuje mało. Nie żałuję na razie ani złotówki. Dla pocieszenia GOLF, który jest mniej praktycznym autem w takiej wersji i ztym wyposażniem to około 20 tyś. zł. więcej.
tylko jedna uwaga: sprżączka od niezapiętego pasa pasażera stuka przy kołysaniu auta o środkowy słupek.
Na razie bez uwag.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW