Silnik 2.0 tdi PD (brak takiego do wyboru przy opinii) Niestety zle dobrane dawki paliwa dla silnika ciepłego i trzeba dłużej kręcić niż przy zimnym. Brka mocy z najniższych obrotów, a później czyli od około 1500 jest już OK. 9,8 do 100 mi wystarcza, a i z wyprzedzaniem nie ma kłopotu. Autem jechałem 200 km/h na autostradzie i jeszcze miałem minimalny zapas. Nic z silnikiem sie nie dzieje. Oczywiście leje tylko dobry olej 5w30 zgodny ze specyfikacją VW. Do minusów można zaliczyć spalanie oleju (ok 200 ml na 1000 km.)
działa jak należy i zapewnia dość niskie spalanie jak na 140 km.
niestety cos mi stuka w przednim zawieszeniu przy jeżdzie po poprzecznych nierównościach, i nikt tego nie potrafi zdjagnozować (łącznie z ASO) - moiże ten typ tak ma?
do tyłu - średnio, w parkowaniu pomaga parktronic p/t.
wszystko na miejscu (polecam kierownicę wielofunkcyjną)
klima taka sobie, a grzanie na 5 (webasto)
może być, ale CB nawet nie ma gdziel wcisnąć.
niestety TDI z PD trochę chałasuje na wolnych obrotach i to może przeszkadzać.
trasa 5l przy 120 km/h (4,6 przy 100) , miasto 6.2-6.7 zależy od ruchu na ulicach
samochód trochę za drogi ,ale wart napewno polecenia.
auto ma już 7 lat i drobnostki już wychodzą typu świszczące uszczelki, osłona przegubu
3 poważniejsze usterki to : pęknięta sprężyna tylnego zawieszenia, nieszczelność klimy oraz zauważyłem rdzę na wewnętrznej częćsi nadkola z tyłu.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW