Ocena kierowcy - Skoda Octavia II Hatchback

Paweł, 13 lat temu
Silnik 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW
Rok produkcji 2007
Okres użytkowania: 1 rok
Skoda Octavia II Hatchback 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW 2004-2012 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Kilka samochodów już objeździłem w swojej karierze. Niestety kultura pracy jest poniżej (w mojej subiektywnej ocenie)przeciętnej. Silnik jest głośny , gulgocze jak stary traktor. Elastyczność w normie, ale szału nie ma. Ogólnie mógłbym powiedzieć, że nie trzeba szukać dziury na półtora kilometra, żeby wyprzedzić tira. Po prostu wciskamy gaz i jedziemy, ale to wszystko odbywa się bez emocji.
Ogólnie może być. Trochę piszczy mechanizm przy wrzucaniu piątki i szóstki.
Tak, niby siedzimy w sporym aucie, ale niestety krążownik szos to to nie jest. Nie wiem z czego to wynika, ale na typowych dla polskich dróg nawierzchniach można dostać wstrząsu mózgu. Jazda po autostradzie OK.
Widoczność przez tylną szybę to porażka. Auto ma uniesiony tył i przy parkowaniu bardzo pomagają czujniki. Trudny do wyczucia koniec auta. Lusterka mogły by być nieco większe.
Nie mam jakichś szczególnych zastrzeżeń. Jeśli chodzi o zakup nowego auta pod kątem ergonomii mam swój własny patent. Po prostu wsiadam i już wiem że będę się czuł dobrze albo źle w danym aucie. Niestety nie ma na rynku zbyt wiele modeli, które sprostały by moim oczekiwaniom. Skoda mi pasuje.
Mało wydajna klimatyzacja. Schładza, owszem, aleeee.... żeby podróżować w komfortowych warunkach trzeba trochę poczekać.
jest OK. Z zewnątrz nie wygląda, ale w środku całkiem, całkiem... nie narzekam.
PORAŻKA!!! sadyzm z perwersją chowają się w najciemniejszym kącie kiedy słyszą przeraźliwe wycie wiatru, opon i silnika przy prędkości powyżej 120km/h.
Pozytywny aspekt posiadania tego samochodu to spalanie - chyba dlatego warto go kupić. Warunek musi być jednakże jeden - nie spędzamy większej części dnia w samochodzie. Jeśli o mnie chodzi to mógłbym jeździć samochodem lepiej wyciszonym, a spalającym litr paliwa więcej.
coś jest nie halo z elektroniką. pokazuje spaloną żarówkę a wszystkie świecą. Pokazuje, że kierunkowskazy nie działają, a fizycznie wszystko w porządku.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW [l/100km]

6,4