Ocena kierowcy - Skoda Octavia II Hatchback

Norbert, 15 lat temu
Silnik 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW
Rok produkcji 2007
Skoda Octavia II Hatchback 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW 2004-2012 - Oceń swoje auto
JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z KUPNA TEGO WŁAŚNIE AUTA. Po założeniu DVD w zagłówkach i chipa będę jeszcze bardziej szczęśliwszy ;-).
Zawsze byłem przeciwnikiem silników wysokoprężnych na dodatek z mocą poniżej 180KM. Nigdy się nie spodziewałem, że zostanę zaskoczony, takim małym silnikiem diesla. Elastyczny, dynamiczny i wystarczający jak na Polskie drogi, które są wiecznie zakorkowane i wąskie!. Ciężko jest poszaleć, dopiero nocą jest luz. NIE DŁUGO ZAMIERZAM ZROBIĆ CHIPA ( +35/40 KM ) TO BĘDZIE DOPIERO JAZDA.
IDEALNA. KRÓTKA DŹWIGNIA, BIEGI WCHODZĄ DELIKATNIE.
AUTO OBECNIE NA CHYBA NAJLEPSZYCH OPONACH DOSTEPNYCH NA RYNKU BRIDGESTONE POTENZA 225/45 R17. Auto idealnie trzyma się nawierzchni, jakby było przyklejone. IDEALNIE DOPRACOWANY ABS i ESP. DO TEGO WSPANIAŁE Elektromechaniczne urządzenie wspomagające ( Servotronic ). WSZYSTKO SUPER OPRÓCZ JEDNEJ RZECZY - PRZEJEŻDŻAJĄC NAWET PO MAŁEJ DZIURZE NA DRODZE ODCZUCIE JEST TAKIE JAKBYM WJECHAŁ W DUŻĄ DZIURĘ PO POCISKU :-). PO PROSTU TRAGEDIA ! JAK CHCESZ MIEĆ ŁADNY SAMOCHÓD NA DUŻYCH FELGACH TO LICZ SIĘ Z BRAKIEM KOMFORTU.
W CZASIE JAZDY OK. PRZY PARKOWANIU DOSKONALE SPISUJĄCY SIĘ SYSTEM PARKTRONIC PRZÓD I TYŁ.
DOSKONALE. WSZYSTKO NA SWOIM MIEJSCU.
DOSKONALE! Wspaniały ClimaTronic. W żadnym samochodzie nie widziałem tak dobrej klimatyzacji. Szyby odparowują w ułamkach sekund. Przykładowo w Skodzie Octavii II po liftingu z 2008 roku - zwykła manualna klimatyzacja to porażka!. NIE POLECAM ! SZYBY ODPAROWUJĄ PO KILKU MINUTACH A ZAMKNIĘTY OBIEG POWIETRZA PRAWDOPODOBNIE NIE DZIAŁA!
W żadnym aucie w tym samym segmencie nie ma tyle miejsca, szczególnie z tyłu auta. Wielki bagażnik i dużo miejsca z tyłu. TO JEST WŁAŚNIE TO :-). AUDI A4 (b6 i b7) zdecydowanie przegrywają z Octavią.
DOBRE. DUŻO CICHSZY SILNIK w PORÓWNANIU DO 1.9 TDI.
NIE JEST ŹLE JAK NA CODZIENNĄ DYNAMICZNĄ JAZDĘ.
IDEALNY ! Za nie duże pieniądze otrzymujemy tak samo lub nawet lepiej wyposażony samochód od VW, AUDI czy BMW. Większość samochodów nie dorasta do pięt Skodzie stosunkiem jakości do ceny. Zapłaciłem 55 tys PLN za prawie najbogatszą wersję ( ELEGANCE ). Jedynym mankamentem jest brak skórzanej tapicerki ale to nie problem, zawsze można oddać auto do tapicera. Kupując samochód miałem do wyboru AUDI A4 (B7) KOMBI 2.0 FSI S-LINE za 67 TYS PLN. PODCZAS JAZDY TESTOWEJ, PRACOWNIK KOMISU, GDZIE SPRZEDAJE SIĘ TYLKO SAMOCHODY Z PIERWSZEJ PÓŁKI POWIEDZIAŁ, ŻE NIE KUPIE LEPSZEGO SAMOCHODU NIŻ SKODA OCTAVIA II PATRZĄC POD KAŻDYM WZGLĘDEM. NIE DOŚĆ, ŻE ZROBIŁ SOBIE ANTY REKLAMĘ TO BYŁ PRZY TYM SZCZERY.
brak
brak