Ocena kierowcy - Skoda Octavia II Hatchback

KRÓL JULIAN, 15 lat temu
Silnik 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW
Rok produkcji 2006
Skoda Octavia II Hatchback 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW 2004-2012 - Oceń swoje auto
Silnik : daje sobie radę potrafi zaskoczyć pozytywnie zużyciem paliwa i osiągami
Silnik : zbyt głośny
Układ elektryczny : często padaą żarówki
Inne : klima mogło być lepiej
Silnik jak to TDI gdy jest zimny jest bardzo głośny,w Lagunie było ciszej.Na to mam radę daję głośniej radio.Im większy przebieg tym coraz głośniejszy ale to chyba normalne.Ostatnio coś stuka.Jutro podstawiam auto do serwisu. Czasem wymaga dolewki oleju gdy zaświeci się żółta kontrolka,w firmie mamy kilka takich aut i wszyscy robią dolewki zwłaszcza na początku gdy auto jest nowe i wtedy bierze więcej oleju.
Powiem że jest ok!Jak na razie jestem zadowolony.
nie jest zle ale spodziewałem się że będzie lepiej,ale przecież nie jest to auto sportowe,napewno dużo lepsze niż w Lagunie i w poprzednich moich autach służbowych.
Z przodu ok,z tyłu parktronic,jak dla mnie to lusterka mogły być większe
Auto posiada klimatyzację półautomatyczną\"CLIMATIC\" Chłodzi dobrze,ale z grzaniem to tak sobie gdy ustawimy 22 stopnie i ruszymy to strasznie grzeje.Gdy dzisiaj na zewnatrz było - 18 stopni kila poprostu radziła sobie średnio,ciężko bylo zagrzać silnik Ostatni coś piszczy gdy włączy się klimę pewnie jakieś łożysko na wentylatorze. Na miejscu pasażera z przodu jest zimno a w lecie gorąco.Polecam wersję z klimatronikiem
Z przodu bardzo dobrze ale z tyłu gdy dam swój fotel na maxa(mam 188cm) tak sobie
GŁOŚNO ZWŁASZCZA GDY SILNIK JEST ZIMNY I PRZY WIĘKSZYCH PRĘDKOŚCIACH BARDZO GŁOŚNO.cHYBA JEDNO Z GŁOŚNIEJSZYCH AUT JAKI MIAŁEM A MIAŁEM JUŻ KILKA AUT KLASY ŚREDNIEJ. SPODZIEWAŁEM SIĘ ŻE BĘDZIE TAK JAK W POPRZEDNIM MOIM AUCIE.RADA GŁOŚNIEJ RADIO I BĘDZIE OK!
I tu jestem zaskoczony bardzo pozytywnie.serwis tani w porównaniu z moimi poprzednimi autami.ŚREDNIE MOJE SPALANIE TRASA-MIASTO(70/30) 5,5-6 L/100km
spryskiwacze szyby przedniej często trzeba ustawiać,raz na 2 m-ce padają żarówki zwłaszcza przód, podnośnik szyby pasażera
przy 160 000 padło wspomaganie sprzęgła(na szczęście na gwarancji) naprawione w dwa dni.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF 140KM 103kW [l/100km]

5,4