: Auto przestronne, wygodne i ekonomiczne. Biorąc pod uwagę klasę samochodu i cenę dobrze wykończone.
: kompresor klimatyzacji
Układ elektryczny
: 3 x zawiesiło się radio
Posiadam auto od "nowości" czyli 6 lat z przebiegiem 112 tys. km. Wersja Elegance. Ani razu nie zawiodło, bez poważnych usterek.
Trochę głośny zimny po rozgrzaniu ok, w trasie hałas nie jest uciążliwy. Zapotrzebowanie na olej bardzo umiarkowane 250ml do 0,5l na 15 tys. km. Wystarczy do sprawnej jazdy, nie jest się "zawalidrogą".
Mocny punk auta, bardzo precyzyjna.
Auto prowadzi się pewnie, dobry komfort podróżowania. Podsterowne, trochę śliskiej nawierzchni i potrafi wyjechać przodem z zakrętu.
Bardzo dobra.
Bardzo dobra, wszystko w zasięgu ręki. Duży plus za duży zakres regulacji fotela i poręczne schowki.
Bardzo dobrze. W zimie szybko i dobrze się nagrzewa. W lecie daje radę przy wysokich tem. na południu Europy.
Mam 185cm wzrostu i jest wygodnie. Z tyłu miejsca w sam raz. Bagażnik mieści dużo i jeszcze więcej.
Mogło by być lepiej. Przy prędkościach autostradowych hałas w środku jest akceptowalny i nie męczy.
Mało pali, zamienników na rynku dużo, nawet w serwisie niektóre części w bardzo rozsądnej cenie.
Jakość wykończenia wnętrza bobra. Tapicerka się nie wytarła, plastiki też dość odporne na zarysowania. Oczywiście zawsze mogłoby być taniej. Kupiłem auto w listopadzie ze znacznym upustem. Myślę, że samochód wart swojej ceny.
Kompresor klimatyzacji wymieniłem po 5 latach. Drążki stabilizatorów przód wymienione po 80 tys. km. Bębenek stacyjki zacinał się (prawdopodobnie brudny kluczyk). Czasami zawiesiło się radio. Po ponownym odpaleniu silnika grało.
Ani razu nie stanąłem w drodze. W związku z tym poważnych usterek brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI PD 105KM 77kW