: Bardzo solidnie wykonana bez żadnych odbarwień i odprysków po takim czasie.
Kształt octavii po liftingu jest naprawdę bardzo ładny.
Skoda Octavia II Elegance 1.9 TDI - jednym słowem auto bardzo porządne i dobrze wykonane.
Z czystym sumieniem mogę polecić je każdemu - z pewnością się nie zawiedzie.
Jak by nie patrzeć wszystkie silniki diesla lubią tzw. \"klekotać\", natomiast po wlaniu mu lepszego paliwa silnik chodzi dosyć cicho i dynamicznie. Ogólnie jest bardzo dobrze.
Skrzynia DSG. Bardzo płynnie i szybko reaguje na zmianę biegów. Bardzo starannie wykonane wykończenie gałki w wersji \"Elegance\" skórą. Nie mam nic do zarzucenia.
Auto bardzo dobrze się prowadzi. Przy dużej prędkości na zakrętach włącza się bardzo przydatny system ESP co jest zbawieniem w nie lada trudnych sytuacjach.
Mogło być gorzej - słupki nieco zasłaniają widoczność i często trzeba się wychylić bardziej do przodu, żeby zobaczyć czy nic się nie dzieje za zakrętem.
Wnętrze samochodu - zniewala. Jest bardzo obszerne na styl niemieckich marek. Auto bardzo przestronne i bardzo dobrze wykonane. Nie znajdziemy tu żadnych skrzypiących plastików itp.
Klimatyzacja spisuje się rewelacyjnie. Dosyć szybko się nagrzewa podczas działania temperatury ujemnej.
System dwustrefowy działa jak należy bez zarzutów. Na szczególną uwagę zasługują tu także podgrzewane fotele przednie jak i nadmuch na stopy dla pasażerów tylnej kanapy. Rewelacja.
Kierowca jak i pasażer ma bardzo dużo miejsca wokół siebie. Nikt nikomu nie przeszkadza. Dowolnie regulowane fotele oraz podłokietniki dla kierowcy jak i pasażerów (także na tyle). Auto jest bardzo wygodne i przestronne.
Mogło by być lepiej. Moja ocena nie jest tu doskonała z tego względu, że uszczelki drzwi szybko się \"zużywają\" i po jakimś czasie zaczyna szumieć w kabinie podczas większych prędkości. Głównie w chwili obecnej szumi mi gdzieś z tyłu po stronie pasażera. Jeszcze tego nie zlokalizowałem. Poza uszczelkami wszystko jest porządnie wyciszone. Silnika mało co słychać we wnętrzu pojazdu.
Tu należy się najlepsza ocena definitywnie. Jako, że jest to silnik diesla auto pali naprawdę bardzo mało!.
W mieście jest to średnio 5,3 do 6l.
W trasie spalanie spada nawet do 4,8l co jest bardzo dobrym wynikiem i chyba mało które posiada tak ekonomiczny silnik.
Rocznik 2004 z przebiegiem 72000 kupiłem za 30tys. .
Auto było bardzo zadbane od starszego Niemca więc wygląda jak nowe z salonu.
Stosunek ceny do jakości = warto w 100%.
Auto jeździ bardzo dużo bez żadnych awarii. Jest ono pod tym względem niezawodne.
Żadnych drobnych mankamentów.
Żadnych drobnych mankamentów.