Ocena kierowcy - Skoda Octavia II Hatchback

Silnik 1.9 TDI PD 105KM 77kW
Rok produkcji 2010
Okres użytkowania: 1 rok
Skoda Octavia II Hatchback 1.9 TDI PD 105KM 77kW 2004-2012 - Oceń swoje auto
Silnik : Jest naprawdę oszczędny choć przyznam,że staram sie tankować dobre paliwo Statoil, BP, Shell
Karoseria : Moim zdaniem chyba troszkę za słaby lakier gdyz juz zauważyłem pare odprysków na masce.
Ogólnie autko rodzinne ale i dla wszystkich tych co cenią sobie niskie zużycie paliwa i bardzo pojemny bagażnik.
W miarę przyzwoite osiągi, dobra elastyczność, choć troszkę głośny-:(
Biegi wchodzą lekko i bez najmniejszych problemów
Bardzo dobrze trzyma się drogi, ale to zasługa twardego zawieszenia
Daję 4 bo widoczność z przodu jest taka sobie z tyłu ok jak ktoś cofie po lusterkach
W zimie trudno zagrzać silnik tak aby osiągnął 90 st.C co za tym idzie na początku tj. jakieś 8 km jest chłodno.
Jak dla mnie to super poprzednie audi a-4 2004 r dużo mniej miejsca z tyłu
Tu jest mały problem bo silnik jest dość głośny a do tego twarde zawieszenie i mamy -:(
Jeżeli chodzi o zużycie paliwa to przy normalnej jeździe jest SUPER!!! dodam że nie mam ciężkiego buta ale czasami 1.6 złotego się pomyka.Napraw na razie nie miałem, ale porównywałem troszkę ceny części i jest naprawdę tanio w porównaniu z Japończykami czy Francuzami. Wymianę oleju proponuję umawiać w serwisie ze swoim olejem, zostaje dobra stówa.
Auto jak za taka cenę to jak najbardziej zasługuje na ocenę 4+ choć plastiki wewnątrz mogły by być troszkę lepsze.
Jeden raz problem z uruchomieniem nie, komputer widział kluczyka, wymiana na zapasowy i wizyta w serwisie celem przeprogramowania, teraz OK
Brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI PD 105KM 77kW [l/100km]