Fajne auto. Parę lat temu jeździłem leonem 1,6 benzyna. Leo miał w sobie coś fajnego, chętnie się do niego wsiadało i po 500 km trasy. Skoda ma to samo. W mieście jest niewidoczna jeżdżą ich setki totalnie ginę w tłumie i to mi pasuje. Na pewno nie jest to auto dla osób, które chcą się wyróżnić.
Jak to tdi pd - jest dość głośny i wymaga delikatnego traktowania. W zamian niskie spalanie i niezła elastyczność
Jest ok. Zestopniowanie mi pasuje, Biegi wchodzą precyzyjnie i bardzo podoba mi się skok dźwigni jest w sam raz. Bardzo brakuje mi 6 biegu.
To najmocniejsza strona tego auta. Twarde zawieszenie fajnie zachowuje się na naszych drogach- owszem z komfortem to to nie ma nic wspólnego ale przynajmniej wiem gdzie i po czym jadę. Bez stresu w zakrętach a i podsterowności nie zauważam nawet na śliskiej nawierzchni.
W liftbacku kiepsko do tyłu
Trochę brakuje ale głównie ze względu na wersję wyposażenia - ambiente - szału nie ma
bez uwag
Jak na moje potrzeby wystarcza w zupełności
Tu nie popuszczę skoda jest chyba specjalnie głośniejsza od golfa i leona żeby uzasadnić jej cenę i pozycjonowanie na rynku. Głośno i to zarówno od drogi jak i od silnika
Nic się nie dzieje z drobiazgów
wymiana 2 tulei w przednich wahaczach przy 20000? Albo były trefne od początku albo za następne 20 t km trzeba będzie wymienić pół zawieszenia. Jeżdżę delikatnie!!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI PD 105KM 77kW