Auto kupione od firmy z przebiegiem ok. 300 tyś km. serwisowane, po jakiejś kolizji (podobno wjechało do rowu) użytkowane prywatnie. teraz zbliżam się do 500tyś! Nigdy nie było większych problemów. Raz urwany zawór zaraz po zakupie. Szczęśliwie nie narobił żadnych szkód. Przy naprawie mechanik nie chciał wymienić pierścieni bo mimo przebiegu nadal miały nominalny wymiar! Dużo miejsca szczególnie bagażnika. Spalanie średnio w mieście 5,6-6,0. Trasa do 90km/h - 4,0 chwilowo nawet poniżej.
Pamiętajmy, że to inne pokolenie silników. Ale może dzięki temu nie do zajechania :)
W moim modelu silnik ALH. Wszystko przełknie :)
90KM - szału nie ma ale w tyle stawki nie jeździłem. Po prostu przy wyprzedzaniu brać pewien zapas i myśleć :)
Nie mam porównania z innymi modelami. Jak dla mnie wszystko działało i działa nadal bez zastrzeżeń.
Tu jedyny minus stawiam za niski prześwit. Zdarzało się przytrzeć o niewielkie nierówności. Makabrą jest wjeżdżanie na wysokie krawężniki. Spojler trze!
Auto ma już 15 lat. Pojawiają się ogniska korozji. Nie żeby jakieś wielkie ale trochę się ich pokazało.
Szerokie słupki przednie dają martwe pola ale w normie. Jestem wysoki i nie mam problemu z widocznością dookoła.
Wszystko pod ręką. Dobrze się trzyma. I co najważniejsze jak dla wysokiego kierowcy środkowa konsola nie przeszkadza w trzymaniu nogi na pedale gazu. Spotkałem nowe auta z bajer konsolą ale nogę musiałem nienaturalnie wyginać i w trasie bolało.
Ogrzewanie ok. Klima też. Przy dużej wilgotności parujące szyby.
Ogólnie nie narzekam. Wygodnie. Przy osobach z tyłu z długimi nogami też można spokojnie jechać choć komfortu już takiego nie ma.
Przy autostradowych prędkościach muzykę trzeba podkręcić :)
Spalanie małe, części tanie, wymiana prosta. Stara szkoła auta, które miało długo służyć kierowcy.
Dam maksa choć trudno to dziś ocenić. Ale to auto dało wiele zadowolenia.
Nawet nie wiem o czym napisać więc chyba dobrze :)
Nie miałem. Zwykłe eksploatacyjne (dwumasa, turbina, maglownica) ze względu na wiek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW