Rewelacyjny silnik,te silniki to naprawdę najlepsza rzecz jaką zrobił volkswagen, na 5 możesz zarowno jechać 50/h jaki i 150/h, na 3 puszczasz gaz a samochód spokojnie jedzie, wystarczające osiągi.Po 97tys padło koło dwumasowe, koszt wymiany 2tys, to słaby punkt.Jezeli chodzi o komfort jazdy niestety nie jest to mercedes 190, którym jeździłem wcześniej, bardzo przecietne resorowanie, skrzypienie w środku, ale za to zawieszenie trwałe i chyba odpowiednie na nasze pseudo drogi.Wystarczająca widocznośćn nawet jak na kombi, olbrzymi bagażnik, praktycznie bezkonkurencyjny w tej klasie a nawet wyższej, mało miejsca z tyłu. Problematyczna regulacja oparcia lędzwiowego, często urywa się linka której nie można dokupić.Samochód nigdy nie spalił mi wiecej jak 5l/100km, to przy gabarytach auta naprawdzę rewelacja, silnik nigdy nie wziął grama oleju,polecam to auto jeżeli nie przeszkadza komuś głośniejsza praca silnika, denerwujące plastiki, szaro w środku, mało miejscz z tyłu.
rewelacyjny silnik,te silniki to naprawdę najlepsza rzecz jaką zrobił volkswagen, na 5 możesz zarowno jechać 50/h jaki i 150/h, na 3 puszczasz gaz a samochód spokojnie jedzie, wystarczające osiągi,
po 97tys padło koło dwumasowe, koszt wymiany 2tys, to słaby punkt.
wystarczająca widocznośćn nawet jak na kombi, olbrzymi bagażnik, praktycznie bezkonkurencyjny w tej klasie a nawet wyższej, mało miejsca z tyłu. Problematyczna regulacja oparcia lędzwiowego, często urywa się linka której nie można dokupić.
klimatronic działa bez zarzutu,
Silnik wyraźnie słyszalny, ale lubie ten specyficzny klekot, wynagradza mi bardzo niskim spalaniem
samochód nigdy nie spalił mi wiecej jak 5l/100km, to przy gabarytach auta naprawdzę rewelacja, nigdy też nie dolewałem oleju,
octavia I ma odpowiednią cenę do walorów, octavia II już nie.
Z autem nie miałem większych problemów, denerwujace skrzypienie drzwi, i elementów plastikowych
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW