bardzo udane trwale i wygodne auto - nie liczac nisko zawieszonego silnika
diesel - troche stuka ale mnie sie podoba - dobrze dopasowany do auta - dla mnie wystarczy
niemam zastrzezen - 200 tys bez awarii skrzyni lub sprzegla
hmm wyatarczająco dobry - juz nie pamietam poprzedniego auta ale wiem ze było gorzej (seat cordoba)
nie mam problemu
kilka detali - np gniazdo zapalniczki miedzy fotelami czy uchwyt na napoje - można sie przyzwyczaic
klimatronic - bez zarzutu
z przodu OK ale z tyłu kiepsko
diesel wiec moze byc
ceny serwisu do przyjecia - rekompensuje to niskie spalanie i trwalosc
ciężko lepiej - moje kosztowalo w salonie 97 tys - 2 letnie (88 tys km) kupilem w 2005 za 46 tys-teraz nadal jest warte ok 20 tys (elegance, 110KM xenony climatronic) pomimo wieku wyglada dobrze (czarna perła i przyciemnione tylne szyby szczegolnie na Alu) dlatego złamałem zasade wymiany auta co 2-3 lata i polatam nią jeszcze minimum 2lata lub wiecej - dobry silnik nie kaprysi na gorszym paliwie, malo pali no i ten wielki bagaznik - czasem naprawde sie przydaje
male drobne awarie np czujnik temp wody - 80zł czy zawór przy turbinie 120zł wiecej wydalem na zarniki xenonow, komplet hamulców - tarcze (przy 195 tys) i klocki (po 88 tys i 195tys)- koszt kpl ok 700-750zł za przyzwoite , kpl swiec - 360 zl. ogólnie - zawsze wracalem do domu - trzeba tylko zawsze miec litr oleju - po ok 10-12tys dolewka
j.w. - poważnych wpadek brak - a nie raz zawór gaszący silnik ale to ok 100 zł.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW