Samochód fajny gdyby nie zakładany do niego gaz co zmniejsza zywotnosc i przez to połowa tych usterek .
Silnik jak na taką bude słaby niestety ale i tak galancie pracuje w porównaniu do dieslów
SDI to porażka 68 KM. Przy wyprzedzaniu nie ma sie co pchać bo moze sie nie udac najlepiej sie galancie rozpedzic do samochodu przed i dopiero go wyprzedzic bo od razu ciezko sie zbiera ja przy wyprzedzaniu około 70km III bieg wrzucałem
i tak wolno sie zbierał. Mozna sie przyzwyczaic. 75 KM prawie idzentycznie uczucie przyspieszenie jak w 90 KM .
Ojjj !! Na skrzyżowaniu w czasie wolnego toczenia sie samochodu ciężko o I bieg !!!
A tak to wspaniale! Troche twardo ale krótkie skoki.
Prowadzi sie wspaniale, żadnym samochodem mi sie tak nie prowadzi jak Octavią świetny zakręty w porządku. jak szarpie kierownicą znaczy ze koncówki drązków albo opony.
Duza szyba przenia genialnie sie patrzy przez nią boczne tez niczemu sobie. hmy... Zatem tylnia tragedia nic nie widac, jezeli nie masz czujników napewno kiedys cos dotkniesz jakis słupek inny samochód itd ja nie miałem:( w lusterka tez nie warto patrzec oddalają tak ze masakra, cofałem na wyczucie nawet nie oglądałem sie do tyłu niebyło po co! przez 6 lat 3 razy zderzak tylni troche poobdzierany dzieki tacie.
Jest GIT !!!
Oj słabo słabo! Klima to podstawa w tym saochodzie a jeszcze bardziej climatronic zatem strasznie swista na 4 nie do wytrzymania
Z przodu dużo (mały nie jestem mam ponad 192 ) zatem z tyłu podrózowac sie nie da jak dla mnie mało miejsca nie ma gdzie noge wsadzic najgorsze jest wsiadanie i wysiadanie
z tyłu oczywiscie. Bagarnik wypasiony nie da sie dostac do konca tako długi szeroki i głeboki .
Fajnie wyje :) opony swiszczą zalezy tez jakie
goodyear są duzo cichrze niz zwykłe za 250 zł
Jak kogos nie stac na beznynowca zakłada gaz albo kupuje diesla gazu spala 11 i nie ma tu co zmniejszać bo 11 spali zawsze chyba ze ktos do setki potrzebuje lotniska zeby sie rozpedzic wtedy spali oczywiscie mniej. Benzyny na trasie spali 6 L po miescie
nawet do 10 mi zwykle pokazywało 9,8 L na 100km
Za tą cene nie kupi sie nic lepszego
Oj nie jest to super auto w tej dziedzinie zatem wszedzie dojechałem na miejsce! To po woli zaczne co rok kable do swiec łacznie ze swiecami(przebicie) łoczniki stabilizatora, koncówki drązków, obudowa termostatu,tani rozrząd ,rolki napinacze te sprawy, kolektor jak kichnie nie ma mozliwosci zeby nie pekł a
zabezpieczenia (gwizdki ) az wylatują:D , zapiekajace wycieraczki to jest co sezon u mnie az cos sie urwało ze porysowało maske, tumniki najlepej kupowac orginalne bo zamienniki tragedia , katalizator najlepiej zamienic na strumienkice ok.50zł , zapłon, ciegno drzwi(linka) juz nie pamietam i tak duzo juz tego jak na taką klase tego samochodu ale passat to dokładnie to samo i te same usterki niech ktos sobie nie mysli ze kupi passata i takich problemów nie bedzie miał tylko wiecej zapłaci za marke a lepiej kupic octavie w lepszej wersji