Ogólnie bardzo dobre auto użytkowe, z oszczędnym i elastycznym silnikiem, przeogromny bagażnik, jeździ się przyjemnie, ale przeszkadzają drobiazgi.
Auto ogólnie warte polecenia.
Harmonijnie wchodzi na obroty, dobra elastyczność, spory poziom hałasu.
Czasami mam problem z wrzuceniem jedynki i wstecznego. Dobrze dobrane przełożenia.
Na ostro pokonywanych zakrętach troszkę "buja", ale jest bezpiecznie.
Twarde zawieszenie, informuje bezlitośnie jadących o stanie nawierzchni. Hałasuje przy przejeżdżaniu po dziurach, studzienkach itp. Niezłe hamulce.
Cofanie bez lusterek niewykonalne, widoczność do przodu i na boki zadowalająca. Widać zarys maski-bardzo i stotne.
Świetnie rozplanowane przełączniki,
wszystko na swoim miejscu i proste w obsłudze.
Klimatyzacja manualna spełnia swoje zadanie, silna tendencja do parowania szyb od wewnątrz, bardzo słabiutkie nawiewy-siła nawiewu jest skandalicznie niska, zwłaszcza na szybę.
Z przodu wystarczająco przestronnie, z tyłu - zależy od tego jak ci z przodu ustawią swoje fotele, ale raczej mało miejsca na nogi.
Niestety Czesi pożałowali materiałów na wyciszenie tego auta. W seicento jest ciszej!
Największa obok bagażnika zaleta tego auta!
Korzystny stosunek jakości do ceny.
Ogromnie denerwujące są podejrzane odgłosy: trzeszcząca podsfitka, jakieś stuki - ogromnie tego dużo zwłaszcza jak się jedzie po kostce brukowej - wtedy wyłazi wszystko... Świadczy to wg mnie o ogólnym niechlujstwie w montażu.
Jak do tej pory wymieniłem łożysko w tylnym kole - po 65 tysiącach oraz ten przeklęty przepływomierz (!) - po 73 tysiącach.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW