: Auto kupiłem gdy miało 7 lat 190tyś km na liczniku, prze następne 7 lat przejechałem nim 100tyś, w tym czasie wymieniłem w nim wcześniej wspomniany zawór rec.spalin, i materiały eksploatacyjne rozrząd, oleje , filtry, akumulator, 1 raz przez cały okres eksploatacji końcówki drążków, sworzeń. Silnik to mistrz oszczędności jeżeli chodzi o spalanie, jednej zimy jechałem za śniegarką, której nie mogłem wyprzedzić, lekko tykając gaz komputer pokazał mi średnie spalanie na 3.4 litra, a przy oszczędnej jeździe 90km na godz. spalanie nie przekroczy 4.5 l. Jeżeli chodzi o nadwozie to ma bardzo dobre zabezpieczenie antykorozyjne, ja przez zaniedbanie poprzedniego użytkownika (pogięte ranty przy podnoszeniu) miałem problem z rudą w ostatnim okresie, warto zabezpieczyć przednie błotniki i założyć chlapacze. Miałem zamiar nią jeszcze rok pojeździć ale silnik zrobił niespodziankę, nie chciało mi się bawić w naprawy i sprzedałem budę. Kupiłem hondę civic 1.4 90KM benzyna i choć to początek mojej przygody z tym autem to już mogę powiedzieć że skodzianka to wdzięczne auto dla osób, które chcą jeździć ekonomicznie i w miarę wygodnie.