Ogólnie auto bardzo dobre. Jeździłem oplem, BMW, Deawoo ale octavia jest narazie najlepsza. Gdyby nie twarde siedzenia było by idealnie! Co za arab montował te siedzenia!!! W starej omedze są o niebo lepsze!
Silnik dobry. Trochę się czeka zanim się zbierze, wyższe obroty. Ale jak już się wdepnie jest czym wyprzedzać.
Bez zarzutów.
Zachowuje się dobrze na zakrętach, lecz bardzo często uszkadzają się tuleje za zawieszeniu.
Z przodu dobrze, gorzej z tyłu. Strasznie zaparowana szyba przy deszczu.
ok.
Gdyby nie parowanie przedniej szyby jak i zresztą pozostałych przy deszczu była by 5.
ok.
Auto jest dobrze wyciszone. Przy 160 nie czuje się, tak jakbym jechał nubirą przy 120.
Jeżeli chodzi o spalanie jest rewelacyjne. Przy mojej nodze przy ciągle włączonej klimie wynosi 6,3l/100. Jak jadę z rodziną bezpiecznie wówczas około 5,0/100
Chyba jedna z największych zalet kupna tego auta.
Często (mój trzeci!) uszkodzony trójkąt świateł awaryjnych (ok 80zł). Lecz po wymianie ostatniego nie miałem czasu kiedy wymienić uszkodzonego, sam się naprawił:-) Nie "skleja się". Poza tym nic.
Niestety muszę udać się do serwisu, niekiedy na trasie po wciśnięciu gazu nagle traci moc. Wówczas przyśpieszenie ma malucha. Po wyłączeniu silnika wszystko wraca do normy. Mam nadzieje że to nie turbina bądź pompa:/
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW