: Elastyczny, trwały, cichy, przy spokojnej jeździe naprawdę oszczędny.
Autko OK, nigdy nie miałem z autem większych problemów.
Silnik elastyczny, mala jednostka o dobrych osiagach jak na rok produkcji. Żadnych problemow podczas 11 letniej eksploatacji, olej wymieniany w pore - dobrej jakosci oraz filtry, drobny wyciek z uszczelniacza wału, cewki ok, spalanie nawet w granicach 5,7L/100km przy bardzo oszczędnej jeździe, ale potrafiła spalic nawet 12L/100km w mieście :]
Skrzynia biegów (5 biegow) zestrojona z silnikiem idealnie - na 5-tym biegu można było ruszyc i pojechać, od 45km/h na 5-tym biegu można było przyspieszać bez szarpania silnikiem!
Układ jezdny - hmmm. Przedni napęd i 150KM, chyba tylko Ford Focus RS w tamtym czasie oferował przednionapędówkę z większą mocą i \"możliwością skręcania\" przy ostrej jeździe ;)
Widoczność w aucie dobra, jednak troszke utrudniału widoczność tylne boczki i wysoko umieszczona klapa bagażnika.
Ergonomia OK, myślę tutaj oczywiście o współczynniku Cx, w innym przypadku - to przeciętnie.
Wentylacja - wersja z ręczną klimą dobrze się sprawowała, jednak czasem dokuczało parowanie szyb. Ogrzewanie bardzo dobre, po przejechaniu kilkuset metrów z nawiewów leciało \"ciepłe\" powietrze.
Dla kierowcy i pasażera z przodu miejsca wystarczająco, niestety z tyłu totalna klapa - duży bagażnik zabrał powierzchnię pasażerą.
Wyciszenie w tym aucie raczej kiepskie, dobrze słyszalne odgłosy z zewnatrz autaa.
Przy jeździe w mieście z raczej ciężką nogą autko paliło około9-9,5L/100km, ale przy dłuższej trasie spokojnie można było zejść do granicy 8L/100km i nie dać wyprzedzić się przez 95% kierowców jadących nawet większymi i lepszymi autami.
Stosunek jakości do ceny. Hmmm. Autko kosztowało mnie jakieś 85 tys. zł - słabo wygłuszone, drobne usterki, niechęć serwisu do wymiany uszkodzonych części. Ale jak na tą cenę w tym czasie to i tak dobrze wypada, ponieważ autko z małym zacięciem sportowym (oprucz zawieszenia) za w sumie niewielką kasę
Autko nigdy mnie nie zawiodło. Jedynym zaskoczeniem było, kiedy w upalny dzień poszedłem do auta i nie mogłem go odpalić z powodu \"zimnego lutu\" w czytniku immobilisera - został wymieniony cały czytnik na gwarancji.
Uszkodzony przepływomierz - usterka usunięta na gwarancji, jednak serwis zarzyczył sobie 380zł za wymianę.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 20v Turbo 150KM 110kW