Ocena kierowcy - Skoda Octavia I Hatchback

Silnik 1.6 MPI 102KM 75kW
Rok produkcji 2008
Skoda Octavia I Hatchback 1.6 MPI 102KM 75kW 1998-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : daje radę
Nie licząc tego, że autko nie budzi mojego sentymentu i robi za konia roboczego to bardzo dobrze mogę o nim mówić. Minusy głośność na nierównościach i mało miejsca dla pasażerów.
Jak dla mnie zaskakująco pozytywnie. Mimo że to stary silnik to po modernizacji zaskakuje elastycznością. Nie jest głośny i nie ma dużego apetytu na paliwo. Fajnie przyspiesza choć bez szaleństw. Ogólnie pozytwne wrażenia.
Pracuje nieźle, choć ma czasem nie chce wrzucić np. 1 - nki ale to baaardzo rzadko.
Ogólnie dobrze. Proste zawieszenie, choć nie toporne. Minusem jest to, że na nierównościach wszystko w środku czuć. No ale coś za coś. Bezawaryjność za cenę niższego komfortu.
Ogólnie nie narzekam. Choć lusterka mogłby być większe a tył uzbrojony w wycieraczkę :P
Jak to w \"czeskim\" czyli niemieckim wozie. Dla mnie w porządku.
Po rozgrzaniu silnika łądnie nagrzewa samochód, choć przy dużej wilgotności trochę trwa zanim odparują tylne szyby boczne. No i w zimie, zanim ciepło uderzy w przednią szybę też trzeba się troszku naczekać. Ale na tle dotychczasowych aut zupełnie zacnie.
przód okej. Z tylu pasażerów nachodzą myśli \"gdzieby tu nogi wsadzić... może na tylnią półkę? :))) \"
Jak dla mnie okej. Silnik cichutko. Niestety na nierownościach słychać co tam pod podwoziem koła wybierają :P Przy większych prędkościach tyż potrafią oponki i silnik być dokuczliwe.
Mam LPG więc nie narzekam. Starawy to silnik więc nie ma co liczyć na bonusy w postaci niskiego spalania. Lubię jeździć dynamicznie to i spalanie wyższe.
Za cenę 50 tys. dostałem woz z ogromnym bagażnikiem, pakiet wyposażeniowy po niższej cenie, plus instalacja LPG za free i zniżka na OC i AC. Jak dla mnie bomba.
Nic nie zauważyłem. Zero. Jedyne problemy to w wyniku moich przygód. A to krawężnik, a to ktoś przerysuje, ale sam z siebie autek śmiga bezawaryjnie.
Zero problemów.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 MPI 102KM 75kW [l/100km]