: myślałem że będzie za słaby do auta ale jest ok i mało pali.
na razie jestem zadowolony silnik odpowiedni można przycisnąć pod 200km/h , mało pali jest oszczędnie na LPG , ładnie wygląda dużo zabierze ,jest przestronny i wygodny wersja slx ,climatronik, 4 poduszki ,grzane fotele i lusterka ,4 szyby elektryczne.ergonomia odpowiednia , fotele wygodne ,zawieszenie twarde po francuskim trochę ciężko się przyzwyczaić ,wyciszenie do 120km/h dobre , przy dużych prędkościach przeszkadza silnik .
silnik ok szału nie ma .Bylem nim w szwajcarii sprawdził sie na autostradzie i w górach,wjazdy z 900 m n.p.m na 2400 m n.p.m spalanie do 18l/100,zjazdy od 1.6-3,4 l/100.
ok najlepszy 3 bieg .Skrzynia nie haczy biegi wchodzą dobrze.Na 5 biegu na autostradzie 140km/h 4000 tys obr/min.
dobrze dość twardy ale pewny.W górach na zakrętach i zjazdach ok
wszystko widzę są lusterka i szyja
ok przyciski dobrze rozmieszczone , podświetlenie ładne i regulowane ,fotele spoko ,kierownica regulowana ,wersja slx , po 1500 km i 16 godzinach plecy ok.Wada twarde oparcie drzwi boli łokieć , jeździłem z poduszka pod ręką.
klima automatyczna , ogrzewanie sprawdzę zimą ,odparowanie szyb jeden przycisk i suche,wszystko dobrze
z tyłu trochę ciasno ale mam małe dziecko w foteliku i dla niego ok.Bagażnik ogromny , koło zapasowe w środku (LPG) i wszystko się mieści.Po złożeniu siedzeń van.Duża ładowność ponad 500 kg
Dobrze ale przy niskich prędkościach ,powyżej 150 km/h silnik daje znać o sobie,szumy ok.
rewelacja mam lpg brc zbiornik wchodzi 43L.Na autostradzie 140-150 900km autostradą niemcy 520km na zbiorniku(gpl niemieckie lepsze od naszego cena 0,7 euro) spalanie 8,3 lpg.
w mieście 10,2.Średnio z 4300 km 7,9l/100 lpg .minimalne spalanie zjazd z st bernard 25km,z 2430m n.p.m na 900m n.p.m 1.6 l/100 max wjazd na st bernard 18,2 l/100 lpg.
jak wyżej plus wrażenie solidności w odpowiedniej cenie
szyby,centralny zamek ,na dziurach puka zamek w dzwiach
na razie brak