Co mogę stwierdzić wyciszenie słabe jedne z gorszych ( można sprawdzić w niezależnych testach ) sam testowałem Forda Kuge , Mazde cx 5, kia Sorento i rav4 i Toyota wypadła gorzej od Skody ale Ford i Mazda wymiatają Skode . Spalanie dobre przestrzeń dobra , ale spasowanie i materiały to nadal skoda kiepskie . Silnik pobiera olej co w dzisiejszych nie powinno mieć miejsca. Podsumowując jeśli ma się możliwość kupić coś innego to warto się nad tym zastanowić chyba, że ktoś lubi jeździć na kawę do serwisu i użerać się z pracownikami skody , którzy pomimo ewidentnych wad i wiedzy na ten temat próbują wmówić, że wszystko jest ok. Wad szczególnie te usuwalne i znane Skodzie i tak bardzo ignorowane . Ja sprzedałem swoje auto absolutnie bez żalu z odrobiną ulgi połączonej z radością .
Praca DSG z TDI to koszmar , nawet w Mazdzie z archaiczną skrzynią to działa lepiej pójdę dalej w Renault słynacej z okropnego działania skrzyń jest lepiej
Wielkie auto zestrojone na wygodę , ale opłacone bujaniem i niskim wyczuciem auta .
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 190KM 140kW