Auto pojemne dobre dla rodziny 2+2 , ponadto kiepskie spasowanie piski i trzaski podczas jazdy , kierownica z kiepskiej ( skóry ? do wymiany ) spalanie miasto tragiczne 10 13,4 a zimą na krótkich dystansach nawet 14 l . Usterki i one się pojawiły w liczbie sporej małe ale irytujące ciągle coś jak to powiadają . Lampy przednie standardowo jak to w skodzie parują z czasem pojawiają się zacieki przebarwienia i wygląda to tak jak by auto było powypadkowe , wiele razy padło pytanie z zdziwieniem nowe auto i lampy parują cóż Skoda nie wymieniają na nowe nie bo to cecha produktu nie wada ;( . Skrzynia DSG tryb ECO/Normal mniej pali jednak jazda w mieście jest niebezpieczna tak niebezpieczna potrafi tak od kaprysu raz 1s się zastanawiać a innym razem nawet prawie 3s a to wystarczy do kolizji . Tryb Sport poprawia to ale nie do końca niestety tak natomiast w trasie jest dobrze i do pracy nie mam zastrzeżeń większych . Wyciszenie słabe pomimo podwójnych szyb , trasa tak 500 km sprawia w połączeniu jednak z przeciętnym fotelem kierowcy poważny dyskomfort . Tarcze jak na takie auto malutki skutkiem tego jest słabe hamowanie a często i przegrzanie układu hamulcowego na autostradzie trzeba czasem pomyśleć zanim wciśniemy hamulec bo zaraz się przegrzeje ( sam wymieniłem na własny koszt tarcze a raz serwis ). Auto oceniam nie jako fatalne troszkę poniżej przeciętnej , na pewno ponownie bym nie wybrał nie za tą cenę a cena teraz 2022r wzrosła do abstrakcyjnej dobrze że kupiłem kiedy były jeszcze znośne .
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TSI 190KM 140kW