Układ hamulcowy
: Tarcze jak w małym autku z problemem znany Skodzie od LAT i nic z tym nie robią .
Auto z niesamowitym apetytem na paliwo w mieście na zimnym przez pierwsze 5 km pali ok 16 potem minimalnie 13 ale to eco jazda . Wnętrze ma sporo plastików podatnych na zarysowania np. przed pasażerem wielka tafla plastikowo lakierowana pomimo szczególnej dbałości porysowana i wygląda fatalnie pozostałe tak samo . Skrzynia ma dwa oblicz pierw ta dobra tryb sport szybko sprawnie , natomiast dwa pozostałe są za krę niesamowite opóźnienia w działaniu skrzynia nie współpracuje z kierowcą ponadto w mieście często nie wie co zrobić gubi się ( to norma nie przypadłość mojej DSG ) Jakość spasowania po roku skrzypiało w 3 miejscach teraz sam nie wiem 8 . Reflektory mają słabą skuteczność w nocy takie typowe skodowskie bym powiedział efekt ślepej kury :) ( to samo Octavia tam jest najgorzej i Superb przed liftem ) Napędy działają jak się należy to na plus .
Teraz z czasem wiem że kolejnym autem nie będzie Skoda obiegowa opinia Specjalistów nie fanatyków marki jest jednoznaczna jeździć do gwarancji i uciekać zanim padnie coś drogiego a padnie na pewno ( to jedyna marka z tak krotką dodatkową nawet gwarancją ) nie bez przyczyny zresztą .
Najbardziej paliwożerna jednostka na rynku w Suvach .
Opóźnienia są okropne nie do przyjęcia na dodatek są niebezpieczne , bo jak ruszyć lub zmienić pas ruchu gdy skrzynia myśli przez 3 s czy na pewno chcę to zrobić .
3 z minusem auto za bardzo nastawione na dziadkowa tą jazdę .
Niestety idealnie nie jest .
Poprawna .
Poprawna .
To taka przepraszam za słowo " krowa " w pozytywnym znaczeniu .
Kiepskie nie wiem dlaczego wielu testerów twierdzi że jest dobre bo jest kiepskie nawet Kia ma lepsze .
Auto z czasem pokazuje swoje prawdziwe oblicze jest poskładane kiepsko z kiepskich elementów a szkoda bo to ciekawe auto.
Hamulce 3x
Elektronika w szerokim pojęciu 8x
Spasowanie
Wyciek płynu chłodniczego 2x
Reflektory przednie z tendencją do parowania i z czasem zostają ślady ( Skoda ma to w du... )
Reflektory tył nie szczelne efekt co jakiś czas mucha pająk w nich na widoku .
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TSI 190KM 140kW