: Nie spodziewałem się że może być tak elastyczny i mocny. Ale tylko z manualem.
Bardzo fajne auto. Dobre wyciszenie (mam szyby dźwiękoszczelne), spalanie przyzwoite, zawieszenie komfortowe, zero awarii.
Bardzo elastyczny. Prawie jak turbodiesel- z dołu mocny i do 5 tyś ciągnie równo. Powyżej 5 tyś już słabnie. U mnie brak kangurowania o którym piszą.
Mam manuala. Jeździłem też DSG i to jakby dwa inne napędy. Przy DSG duży lag, przy próbie szybkiego przyspieszenia silnik wchodzi na 5 tyś obrotów gdzie jak pisałem wcześniej już zaczyna słabnąć i zamiast przyspieszać to wyje i dużo pali. Pytanie - po co? Zamiast korzystać z dużego momentu obrotowego i turbo ( od 2,5 do 5 tyś obrotów jedzie najlepiej) to bez sensu redukuje te biegi i wchodzi na za wysokie obroty. Ja po przejechaniu się manualem i dsg wybrałem manuala bo uważam że oprogramowanie w dsg dla tego silnika i auta to jakieś nieporozumienie.
Komfortowo i sprężyście. Dla mnie idealnie.
Lakier złapał trochę drobnych rys przez 2 lata. Miękki jest. Sama karoseria sztywna i masywna. Ale auto zadziwiająco lekkie - 1550 kg.
Bardzo dobra. Czujniki i kamery ułatwiają sprawę.
Wszystko na swoim miejscu. I fajnie że fizyczne pokrętła i przyciski.
3 strefy robią robotę. Nagrzewa się bardzo szybko. Może też dlatego że trzymam w garażu.
Tu jest rewelacja. Jak w limuzynie. Auto jest ogromne w środku.
Mam szyby dźwiękoszczelne. Jest cicho. Nawet bardzo.
Na przegląd dopiero będę jechał ( pierwszy po 2 latach). Spalanie bardzo rozsądne a jak na wielkość auta to bardzo dobre.
Bardzo dobrze.
W czasie pierwszego trzepania dywaników oderwały im się obszycia. Dosłownie tego samego dnia jak przyprowadziłem z salonu o chciałem wytrzepać. Serwis nie uznaje tego na gwarancji. I mam wrażenie że na zakrętach a szczególnie na rondach coś wyje delikatnie. Poza tymi wsxystko ok.
Wszystko ok.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 TSI 150KM 110kW