Ocena kierowcy - Skoda Kamiq Crossover

Silnik 1.5 TSI 150KM 110kW
Rok produkcji 2022
Skoda Kamiq Crossover 1.5 TSI 150KM 110kW 2019-2024 - Oceń swoje auto
Silnik : Super!
Inne : Zalewane wodą lampy tylne.
Super autko, niemniej trapią go drobne usterki.
Silnik rewelacja! Małe spalanie i świetna dynamika. Jest spora różnica w porównaniu do 1.0 TSI 110 KM. Dla tych, którzy się zastanawiają, polecam dopłacić do pojemności 1.5 - dopłata warta jest każdej złotówki. Mam porównanie do Skody Scala z silnikiem 1.0.
Bez uwag.
Mam felgi 18”, jest sztywno, ale auto trzyma się drogi, jak przyklejone.
Nie mam uwag. Designerski samochód, choć dość specyficzny.
Bez uwag - przeszklona struktura.
Jak to w grupie VW.
OK.
Rewelacja! Nie znam drugiego auta w tym segmencie z tak dużą ilością miejsca na tylnej kanapie.
Do 100 km/h jedzie, jak elektryk ;) A tak poważnie - można jechać i nie słyszeć silnika.
Normalnie. Średnie zużycie paliwa na dystansie 37000 km - 5.2 litra/100 km.
Ceny zakupu i serwisowania są absurdalne… jak wszędzie obecnie. Przy obecnej tendencji wzrostu cen, raczej nowego auta już nie kupię :(
Tutaj niestety jest bardzo słabo - lampy tylne wraz odblaskami i trzecim stopem - wymieniane kilkukrotnie, ponieważ dostaje się do nich woda. W tym roczniku to się zdarzało, ale chyba mam wyjątkowego pecha :/ Dramat - tygodniami jeździłem z wodą w lampach, ponieważ wg Skody - mogą parować… Walka trwała non stop - musiałem korzystać ze słownika języka polskiego i podawać definicję „parowania” i skraplania… Bardzo antykonsumenckie podejście do klienta przez ASO i Skoda Polska! Oczywiście parują również lampy led z przodu. Miałem problem z tapicerką w oparciu fotela kierowcy - „wychodziła z boku” zagłówka - mam wersję Monte Carlo, więc fotele są sportowe - naciągnąłem sam. Wieszał się infotaiment - pomogła aktualizacja software. Serwis znalazł wtrącenie na krawędzi klapy tylnej przy otworze odpływowym wody … IE wiadomo czy to nie korozja - będą sprawdzać i lakierować - czekam na termin.
Odpukać - jest OK.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 TSI 150KM 110kW [l/100km]