Ocena kierowcy - Skoda Kamiq Crossover Facelifting

center, 11 dni temu
Silnik 1.0 TSI 115KM 85kW
Rok produkcji 2024
Skoda Kamiq Crossover Facelifting 1.0 TSI 115KM 85kW od 2024 - Oceń swoje auto
Silnik : elastyczny, oszczędny, mimo że 3 cyl to nieprzyjemnych wibracji prawie brak, dynamiczny jak dla tak małego auta. Przyspieszenie rzędu 10s do 100 kmh
Przeniesienie napędu : Silnik + skrzynia DSG to połącznie bardzo dobre
To jak marka Skoda rozwinęła się na przestrzeni ostatanich 10 lat może być wzorem do naśladowania. Polecam ten samochód, a juz kilkanaście miałem w swojej 25 letniej karierze kierowcy.
Zgodnie z opiniami innych użytkowników 1.0 TSi nie miał wad od samego początku. Silnik bardzo żwawy, zestrojony z DSG i to jest rewelacyjny zestaw.
DSG 7 biegowa działa aksamitnie, wręcz niezauważalnie, ale dopiero od lliftu i nowego softu jest tak dobrze. Poprzednio było nawet nawet. Jestem bardzo zadowolony, a mam porównanie do innych automatów. Mam wersję poliftingową i DSG od samego początku działa rewelacyjnie.
Mimo lekko podwyższonej konstrukcji auto prowadzi się bardzo przewidywalnie i dobrze. Nie wychyla się. Zachęcam do obejrzenia filmików ze slalomem tego samochodu. Pewne prowadzenie
Dobra, zwarta bryła.
Lekko siedzi się wyżej to i bardzo dobrze się widzi
Jak to w Skodzie. Ergonomia na bardzo wysokim poziomie, wyszystko intuicyjne.
1.0 TSi grzeje się niemal momentalnie. Po przejechaniu 2 km w zimie przyjemne ciepłe powietrze z wlotów. Klima także działa prawidłowo i nie hałasuje zbytnio.
Ilośc miejsca wręcz przepastna jak na tak mały samochód, mam 193 cm wzrostu i spokojnie mieszczę się z przodu jak i sam za sobą i nie dotykam kolanami siedzeń pierwszego rzędu. Jedna wada wysoki tunel środkowy w drugim rzędzie.
Tutaj wręcz zachwyt jak Skoda, która jest uznawana, że słabo wycisza auta to ogarnęła. Głośniej robi się dopiero od 130 km/h
Skoda nie ma wygórowanych cen części.
W tych pieniądzach uważam, że jest ok chociaż pewnie znajdą się inni konkurenci dający więcej.
Lekko zgrzypiące mocowanie pasa przy temp. poniżej 0. Psik psik silikonem i nie ma tematu.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 TSI 115KM 85kW [l/100km]

6,6