Ocena kierowcy - Skoda Felicia II Kombi

piotr.jaglinski@schulman.pl, 23 lat temu
Silnik 1.6 75KM 55kW
Rok produkcji 2000
Skoda Felicia II Kombi 1.6 75KM 55kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Jak to mówią "VW dla ubogich" ja nie narzekam, mam wersję max. Felicia 1,6 GLX Kombi ACTIVE (el. szyby + poduszka dla pasażera) . Dla mnie jest wystarczająca. Ma swoje wady: trzeszcząca tapicerka z przodu, nierównomierna praca silnika na luzie, nie dopracowana skrzynia biegów, ale taki jej urok. Dla mojej rodziny jest OK! P.S. Co do nierównomiernej pracy silnika, problem rozwiązałem tankując w/g mnie lepsze paliwo tzn. PB 95 V- Power na Shell-u. Po drugim tankowaniu silnik przestał nierównomiernie pracować, co prawda zdaży mu się jeszcze zadrżeć ale nie tak jak na zwykłej PB 95.
Żeby nie ta nierównomierna praca silnika na biegu jałowym to by było wszystko OK.
Dosyc często jedynka wchodzi za drugim razem, a wsteczny nie wspomnę.
A nawet 4,5 pkt
Mój wzrost 195 cm , nie mam problemów z widocznością
OK. Bardziej pasują mi przyciski do el. szyb tam gdzie są czyli przed dzwignią zmiany biegów, niż na drzwiach.
Dla kierowcy 4pkt. (przy wzroście 1,95 fotel kierowcy muszę mieć wysunięty max. do tyłu. i wtedy jest bardzo wygodnie - kierowcy) pasażer ( 2 pkt.) za mną nie ma tego komfortu co ja
Niestety nie jest to rewelacja, szczególnie przy przekraczaniu 90km/h silnik da sie słyszeć dosyć wyraźnie.
W mieście 8,8 (prędkość chyba znana wszystkim) na trasie 6,4 (od 100 km/h do 140 km/h) kombi
Wydaje mi się że z tym wyposażeniem które mam nie kupił bym czegoś tańszego (kombi)
Przez pół roku na razie nic się nie dzieje.
Na początku (nie zawsze) przy wytracaniu prędkości np. przed skrzyżowaniem i wciśnięciu sprzęgła silnik gasł tak jak by mu ktoś wyłączył zasilanie. Po dwóch wizytach w serwisie zmieniono oprogramowanie w komputerze i nie mam już tego problemu.
Dziennik kosztów dla Skoda Felicia II Kombi 1.6 75KM 55kW
Skoda Felicia II Kombi