Ocena kierowcy - Skoda Felicia II Kombi

Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 1 rok
Skoda Felicia II Kombi 1.6 75KM 55kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Inne : Cena utrzymania auta - bardzo niska
Karoseria : Bierze rdza jak cholera - tylna klapa i nadkola tylne to makabra - sam kładłem szpachle
Zawieszenie : Rzuca autem jak liściem na wietrze
Ja po roku jazdy tym autem jestem bardzo zadowolony. Miałem wcześniej Fita PalioWeekend i nawet teraz wybrałbym skodę.
Silnik jak na ten przebieg jest moim zdaniem dobry. Jedynym problemem jest to że pije dużo oleju 1 litr na 500 km po za tym chodzi równo i nie muli.
To jest najciekawsza rzecz w tym aucie, skrzynia działa bez zarzutu od nowości. Jednak są takie luzy że mając wbity bieg można machać drążkiem niemalże w każdym kierunku.
Nic dodać nic ująć - jest dobrze i tyle.
Mimo, iż jest to kombi to parkowanie czy jazda nie sprawiają problemu. Lusterka łapią całość. Jedyny mankament jest wtedy gdy tylna wycieraczka przestanie działać.
W lato bez problemu. W zimie miałem w ciągu roku 2 razy problem z termostatem, ale po wymianie jest ok.
Ogromna ilość zarówno dla pasażerów jak i kierowcy.
Podczas jazdy słychać wszystko, w tej kwestii ten model skody tak już ma. Może plusem będzie to, że jeśli coś zacznie się dziać to na pewno to usłyszysz.
Spalanie: miasto - 7 do 8 litrów 95 trasa - udaje się zejść do 6,5 Ceny napraw są bardzo tanie chyba że trafimy na speca który będzie kupował oryginalne części z VW do skody to wtedy możemy się szykować na większe koszta. Tanie autko naprawdę.
Wszystko jest plastikowe, trzyma się ale jakość jest poniżej przeciętnej. Dla osoby niewymagającej auto spełni wymogi. Ale jeśli ktoś szuka komfortu to nie polecam.
Samochód znam 2 lata posiadam go od roku i jedyna poważna usterka to termostat za który zapłaciłem 400 zł z robocizną (ale za to niemiecki od VW) Po za tym lać benzynę, olej do silnika i resztę płynów i jeździć!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 75KM 55kW [l/100km]

7,2