: Układ chłodzenie - termostat i czujniki temperatury
: Stabilizacja na alternatorze
: Rdzewieje kalpa tylnia jak to w Feli - przy lakierze metalic duzo lepiej
Doskonale niezawodne autko - oczywisćie nie jest to limuzyna tylko autko niższej klasy. Kupiłem przy 86 tyś od znajomego - zjeździłem nim Polskę, Niemcy, Szwajcarię, Chorwację, Bośnię, Macedonie, Grecje, Serbię, Czarnogórę itp. Poza jedną padaką stabilizatora na alternatorze - bez awaryjnie!
Wiadomo - do Felci trzeba się przyzwyczaić i z niektórymi drobnymi usterkami nauczyć się żyć. Ale większych usterek brak. Polecam komuś kto nie jest super wymagający a potrzebuje pojeździć po prostu i to niekoniecznie blisko. drugą taką felcię tylko nie kombika ma żona i jest podobnie - brak poważnych usterek (przebieg 130 tyś) w zasadzie dzieją się identyczne rzeczy jak w mojej.
Silnik głośny ale niezawodny!!! Stara dobra, prosta konstrukcja. Po 220 tyś. nie bierze dalej ani grama oleju. Wymiany co 15 tyś. 10W/40.
Pali od strzału nawet na największym mrozie.
Jak to w Felciach - trzeszczy przy wrzucaniu wstecznego - ale nic jej to nie szkodzi :)
Zawieszenie niezniszczalne 217 tyś bez jakiegokolwiek remontu. Poza wymianą osłon gumowych na gałkach przednich.
Hamulce średnie.
Wentylacja w lecie kiepska - bez otwartych szyb nie da sie jeżdzić :(. W zimie super grzeje i bardzo szybko.
Całkiem sporo miejsca porównując np, z Fabią - bagażnik dużo większy. Mogłoby być ciut więcej miejsca z przodu mam 192 cm wzrostu - ale tragedii nie ma. Siedzenia dość wygodne.
Niestety jest głośno - ale da się przwyczaić - Fele tak mają
LPG w okolicach 8,5 na 100km bez większych róznic czy to miasto/trasa. Częsci tanie i łatwo dostępne.
Często nawala elektryka (stabilizator napiecia na alternatorze). Dużo problemów z układem chłodzenia - termostaty, czujniki temp. wymieniane kilka razy. Wiadomo klape tylnią łapie rdza jak to w Felciach - ale żona ma metalica i jest duuuuzo lepiej.
Tylko raz staneła na drodze - jak zawiódł czujnik temperatury i sie zagotowało po czym pęknął wężyk i zlał się płyn z chłodnicy.