Ocena kierowcy - Skoda Felicia II Hatchback

Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Skoda Felicia II Hatchback 1.9 D 64KM 47kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : najlepszy silnik , BEZAWARYJNY. BEZAWARYJNY
POLECAM , POLECAM. Škoda felicia 1,9D to samochod bezawaryjny.
BEZAWARYJNY. ten silnik 1,9d polecam wszystkim z zamknietymi oczami i reka na sercu . Mam przejechane 190.000km i nic sie mi nie psuje .ZERO AWARI . A jezdze duzo . Moim zdaniem to najlepszy silnik . Slychac go jak traktor ale jest bezawaryjny i pali poniezej 5 litrow ropy. Chcecie jezdzisz bezawaryjnie zmieniajcie olej w tym silniku co 10.000km i to wszystko. Jak mozecie to lejcie 10/60. Mam znajomych co maja skody z tym silnikem , wszyscy zadowoleni . A oni tez duzo jezdza , maja przebiegi 460.000km , 760.000km ,370.000km . I nic powaznego sie im nigdy nie stalo . To naprawde silnik bezawaryjny .
Skrzynia moze byc , nie jest rewelacyjna ale dobra .
dobry, bez zastrzezen . Ja mam wersje GLX ze wspomaganiem , takze OK.
Karoseria bardzo dobra pod warunkiem ze sie ja zakonserwuje zaraz po zakupie nowego auta. Ja zakonserowalem cale auto zaraz po zakupie i zero rdzy . Jedyny minus tej karoseri to ze sie luszczy pigment koloru. Warstwa zabezpieczajaca lakier . Psuje to troche wyglad auta . Porostu dali na lakier pigment nic nie wart.
bez zastrzezen
dobrze , po czesku.
rewelacja .
Przod przsterzen dobra , tyl tez . Dobra , nie mylic z bardzo dobra.
szczerze , jak w traktorze . Ale ja nie narzekam .
TU BIJE WSZYSTKICH NA LEB . KOSZTY UTRZYMANIA TEGO SAMOCHODU Z TYM SILNIKEM 1,9d PRAWIE ZADNE . Glownie tylko tankujecie paliwo , potem dlugo nic raz za dlugi czas mooze cos .
nowa skoda felicia z tym silnikem 1,9D wersja GLX byla dosc droga. Ale nie ma co zalowac .WARTO BYLO .
drobne usterki to glownie wiszaca galka wrzucania biegow . Trzeba tego pilnowac . wymiana prosta . Poza tym nic , mam 190.000km i nie wiem . Wmyslac nie bede bo nie wiem .
ZERO . POWAZNE USTERKI ZERO . To auto z tym silnikem polecam wszystkim . Ludzie , zero powaznych usterek . Jezdze nim na co dzien dluzsze odcinki min 35km i na wakacje . To auto bylo w miedzy innymi w bulgari , grecji . Zero awrari. Mam 190.000km i nigdy nim nie stanalem na drodze. Polecam od siebie ten silnik grzac po starcie min 5 min. Dopiero potem jechac.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 D 64KM 47kW [l/100km]

4,3