Ocena kierowcy - Skoda Felicia II Hatchback

dżony Łoker, 11 lat temu
Silnik 1.3 68KM 50kW
Rok produkcji 1998
Skoda Felicia II Hatchback 1.3 68KM 50kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : Wiem że siądę, odpalę i dojadę i wrócę :) Twardy i tani silniczek. Sprzedałem a3, kupiłem felkę by do pracy dojeżdżać i szczerze był to strzał w dziesiątkę ;) Falka jak taczki, tłuczesz się po drodze pogłaśniając radio by nie słyszeć trzasków deski rozdzielczej :D dosłownie ;D od czasu do czasu coś gdzieś stuknie puknie w kole, czy to w silniku... Taki tej s**i urok :D ale tak poważnie, to samochód jest bardzo prosty, samemu można w nim wiele naprawić/wymienić, części tanie jak barszcz i dostępne w każdym spożywczaku :D Mam nalatane 227 650 i silnik suchy, nie leje olejem, puki co bezawaryjny, nie oszczędzam go, bo dla mnie ma jechać ;) Miejsca stosunkowo sporo, za kierownicą lepiej niż w audi a3 (wiem że absurdlane porównanie ale tak jest), nawet bardzo wysoka osoba będzie czuła się komfortowo. Co do minusów to na pewno samochodowy AIDS czyli... ruda :D dosłownie zżera felkę, nawet kilkukrotne walka powoduje powrót rudej. Wygrałem jednym sposobem :) kupiłem zamienniki przednich i tylnych błotników oraz progi i samemu boszem powycinałem, po wspawywałem nowe elementy i jest git :D został dach, przednia maska i tylna klapa która została dobrze zakonserwowana :) Puki co jezdzi i mam nadzieję że to się nie zmieni :D Uważam iż jest to dobry samochód, nadaję się dla młodego kierowcy jako pierwszy wózek, lub dla osoby która ma tylko dojechać z pkt A do pkt B. Nie oczekujcie komfortu ale wolę felkę niż a 3 ;v pozdro
Silnik przeciętny, kupiłem 4 lata temu od starszego Pana i rocznie robię felką 27 000km i odpukać niemalowane żadnych usterek :)
Problem z synchronizatorem (szczególnie drugi bieg)
Nadsterowna, jednak dobrze się prowadzi :) w zimie trzeba uważać, bo gwałtowne hamowanie to tak jak jazda na saniach ;)
Jestem wysoką osobą (186cm) i za kierownicą widoczność jest bardzo dobra ;) Jak dla mnie lepiej niż w oooo A3 (wiem że absurdalne porównanie, ale tak jest) ;)
jest OK ale głośno ;)
jak na samochód z płytą podłogową z vw polo to jest OK:) Miejsca z przodu dla kierowcy i pasażera jest stosunkowo sporo jak na tak mały samochodzik :) jak dla mnie to lepiej niż w A3 :D jeżeli chodzi o przestrzeń w samochodzie ;D absurd bo absurd ale takie jest moje zdanie na ten temat ;)
^^ bez komentarza :D
Mit o małym spalaniu wsadzić między bajki :) 6-7 l to standard
Wg mnie jeżeli ktoś szuka pierwszego samochodu za naprawdę małe pieniądze lub samochodu do przemieszczania się z punktu A do pkt B to warto :) Komfortowy nie jest, ekonomiczny też nie;)
Cóż, mam ją 4 lata, mocno eksploatowana i nie oszczędzana :) Po prostu nie dbam o nią, zmieniam co roku olej, od czasu do czasu doleję i tankowanie paliwa ;) Trafiłem chyba w zadbany egzemplarz ponieważ nie dołożyłem do niej NIC, po prostu jest OK
JW

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 68KM 50kW [l/100km]