Ocena kierowcy - Skoda Felicia II Hatchback

Okres użytkowania: ponad 6 lat
Skoda Felicia II Hatchback 1.3 68KM 50kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Inne : Prostota napraw.
Przeniesienie napędu : .
Karoseria : klapa bagażnika ma skłóonności do gnicia.
Jeśli masz małe wymagania, chcesz samochód oszczędny i niezawodny za w miarę nieduże pieniądze. Naprawdę będziesz zadowolony. mam to auto od 2001 roku. najpierw jeździł nią mój brat, potem ja a teraz znowu brat i jesteśmy zgodni, że mimo prostej konstrukcji, jest autem udanym.
Przyśpiesza w miarę ładnie, elastyczność bardzo słaba. Dobrze chodzi na LPG i pali w zimie nawet w największe mrozy. Oprócz oleju i świec nie robione nic, olej bierze w granicach przyzwoitości, żadnych wycieków. jak na swój przebieg naprawdę trzyma się dobrze.
Raz że mało precyzyjna to jeszcze w dodatku synchronizatory siadają, Dwójka zgrzyta, trójka od czasu do czasu, wsteczny nie chce wchodzić, ale z tego co słyszę większość felicji ma problemy ze skrzynią przy takim przebiegu, słaby element. Sprzęgło od nowość nie wymieniane i jeszcze trochę pożyje.
Miękka i to bardzo, z tyłu mam założone sprężyny od kombi więc ładowność jest naprawdę duża, mam wersje bez wspomagania, którego naprawdę brakuje. Hamulce takie se.
Przód, tył, boki i lusterka wyśmienicie.
typowa dla aut też klasy. Średnio
W zimie szybko się nagrzewa, ale w lecie słabo chłodzi.
Jak na auto tych rozmiarów jest dobrze. Z przodu dużo miejsca fotele naprawdę wygodne, z tyłu gorzej ale daje rade, bagażnik trochę mały.
Słabe ale mi to nie przeszkadza, i tak mam sportowy wydech;)
Pali mało, części tanie wszędzie dostępne, samemu można ją sobie naprawić, ogólnie jest dobrze.
Za tą kasę nie kupisz lepszego samochodu a już na pewno nie Golfa III czy Seata Ibizę
Nie psuje się bo bardzo się nie ma co popsuć, Przez ostatnie 50 000 km wymieniłem bagnet od kierunkowskazów i tyle. ogólnie bardzo małe ślady rdzy, ale klapa bagażnika się już poddaje i ją bardziej łapie.
Nigdy nic takiego żeby uniemożliwiło dalszą jazdę.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 68KM 50kW [l/100km]

8,7