Ocena kierowcy - Skoda Felicia II Hatchback

Silnik 1.3 68KM 50kW
Rok produkcji 1999
Skoda Felicia II Hatchback 1.3 68KM 50kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : mimo wszystko napisze że jak podjeżdża do mnie jakiś golf 3 i chce się ścigać to ucieram mu nosa.Przy wyrobionej skrzyni można szybko wrzucić biegi 0/100 przy moich zmianach biegów 11s
samochód dla starszej osoby,której nie potrzebne są dobre osiągi,wygoda i wysoka jakość wykonania.samochód do popychania na codzień,na ryby czy też pod namiot,nie do lansu,nawet burackiego lansu,nie ma sensu go tuningować bo bryła jest tak prosta i tandetna że tylko oszpecimy go jeszcze bardziej.
Kultura pracy silnika przeciętna czasem obroty są niestabilne ale generalnie da się to przełknąć jeśli ktoś nie wymaga zbyt wiele od swojego samochodu.Jeżeli chodzi o elastyczność to bez redukcji biegu nie ma mowy o wyprzedzaniu,no chyba że już wcześniej się rozbujaliśmy to wiadomo że jakoś damy radę wyprzedzić
biegi 1/5 wchodzą w miarę ok,jak ktoś się przyzwyczai to z łatwością i nawet płynnie wchodzą.Muszę przyznać że w mojej skudce jest o tyle fajna skrzynia (chyba tak wyrobiona) że biegi wrzucam błyskawicznie.wsteczne czasem nie wchodzi za pierwszym razem
brak wspomagania,mi aż tak nie przeszkadza,choć przydało by się,ogólnie na zakrętach buja,na krętych zjazdach z obwodnic udało mi się 90km/h na suchej nawierzchni,nie wiem czy da się szybciej,wolę nie próbować
Widoczność jest spoko.przód ok boki też,tył bez zarzutu,
wszystko na swoim miejscu,tylko te durne msca na picie przy schowku w centralnej \"konsoli\" są idiotyczne bo gdy się coś w nie wstawi to nie można schowka otworzyć
latem nie używam,zimą długo nagrzewa,wsadzam karton za grill.dodam że czasem gdy się nagrzeje to coś ćwiergoli mi w wentylacji,nie wiem co to ale paskudny to dzwięk
miejsca jest w miarę dużo,nie ma co narzekać,mam 187cm wzr i za mną ludzie się mieszczą,bagażnik w miarę dobrej pojemności na zakupy gra,na dłuższe wczasy we dwoje brak miejsca no chyba że zatrudnimy tylna kanapę
0/80 jest ok słychać silnik ale to nawet miłe \"mruczenie\"80/110 robi się głośno ale da się przeżyć,120/150 wyje jak diabli,coś jak wyjący z głodu wilk.160/175już nawet nie wyje,słychać szum i ryk silnika który błaga cie byś odjął nogę z gazu
jak na 1.3 to pali dużo nawet przy spokojnej jeździe pali 8l.ktoś mi kiedyś powiedział że 6l.ale to chyba z górki na biegu nie używając gazu.jak się depnie to pali jak BMW z silnikiem 2.0
nie wiem co tu napisać.nie psuje się więc chyba stosunek jakości do ceny jest ok.tanie są te skodillaki
nic mi się jeszcze nie zepsuło,no chyba że kontrolka świateł postoju,po prostu zgasła podczas jazdy
brak jakichkolwiek usterek,tu nie ma się co psuć.brak elektroniki.stary goły silnik i nic więcej

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 68KM 50kW [l/100km]

9,7