: Nie podoba mnie sie w tym aucie to ze mam kiepskie zawieszenie,i lubis zybko gnic.
: powli sie uwidacznia
Samochód jest ładny..jak dla mnie jeden z najładniejszych samochodów w tych czasach od 95-99 tej klasy :)Jego sylwetkat moze przypominać VW Golfa III .
Jak wyżej zaznaczyłem,mam silnik 1.3 68 km .Jak na tą moc samochód sprawuje sie całkiem niezle,ma przejechane tylko ok.47 tys km.Nie miewam zadnych problemów z silnikiem.Jezeli chodzi o prędkosc maksymalną pojechałem nią na Autostradzie 180 km/h bez sciemy :).Jak dbasz o wszystko,wymieniasz oleje i płyny na czas,nie powinien Cię zawieść.Powyzej 120 km/h głosno pracuje.
Nie wchodzą tak lekko,pytam się gdzie jest 6-sty bieg ?? :)
Brak wspomagania kierownicy,podwozie jest bardzo niskie,łatwo zaryc o krawężnik.Samochod nie nadaje sie na polskie dziurawe drogi...strasznie telepie...mam wrazenie ze jadę bryczką :(.Uuwazać z nią na zakretach :)
Dobra widocznosc :)
Słaba dmuchawa...
W lecie sauna..
W zimie nie narzekam..
Jak na tą klase to dosyć duzo miejsca,dla pasazerów,jak i na klamoty,ktore za sobą zabieramy.
Noise (hałas) powyzej 120 km/h :)
Spalanie w miescie - 9 :)
Poza miastem 8 :)
Jak juz pisałem wyżej,auto mi sie nie psuje i niewiem jakie są koszty naprawy :) Jedynie to wymieniłem kaumulator i z 4 razy zarówki :).Ale czemu ma mi sie psuć skoro dbam o nie i wsyztskie wiemieniam na czas ?? Do tego jezdze bardzo mało tym autem bo jestem kierowcą zawodowym,i smigam Sprinterem 2.2 cdi 120 km :).Najezdziłem wiecej do tyłu jak ktokolwiek inny do przodu..wiec juz czas na emeryturke :)
Nie jest zbytnio drogi.W 98 roku kupiłem go za 31.300 prosto z salonu :)
Posiadał opcje:
radio Blaupunkt
Alarm
listwy boczne
i rozne inne pierdółki.
Jest kilka rzeczy które mnie denerwują.Listwy boczne sie zaczynaja odklejac po 8 latach użytkowania tego samochodu.Pojawiaja sie usterki z zamkami..zaczynaja ciezko chodzic.
Ten sam problem tyczy sie do raczek do opuszzcania okien... zeby je nasmarowac musze odkrecac calą obudowę...beznadziejnie pepiki.
Uwaga nieszczelnosc!!Lubi cieknąc na przedniej szybie..podnies dywaniki a owady mają niezły Aqua Park :).Jezeli ktos niewie z kad sie bierze ta woda to juz mowie.Otworz przednia pake..i zwroc uwage na te rynnienki...muszisz je uszczelnic n.p sylikonem :)
Oj Oj rdza rdza......Wczesniejsze Skody nie mialy takich problemów.