Ocena kierowcy - Skoda Felicia II Hatchback

Okres użytkowania: ponad 6 lat
Skoda Felicia II Hatchback 1.3 68KM 50kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Karoseria : Rdzewiejące tylne nadkola oraz klapy
Silnik : termostat
Samochód jest wart swojej ceny!
Z Silnikiem w tym samochodzie nie miałem nigdy problemów. Samochód bez problemowo odpala na wielkich mrozach.
Do 98 tys. nie robiłem nic przy skrzyni. Przy 98 tys. zregenerowałem mechanizm zmiany biegów ponieważ lewarek bardzo luźno chodził. Koszt ok. 60zł
Do 100 tys. w zawieszeniu wymienione zostały 2 razy sworznie wahacza (koszt wymiany na 2 strony to ok. 50zł) oraz 2 razy drążki kierownicze (koszt. 30zł). Po przejechaniu 98 tys. wymieniłem z tyłu sprężyny ponieważ tył bardzo siedział w 5 osób. Zamontowałem sprężyny od kombi ponieważ są twardsze i samochód znacznie wyżej stoi (bardzo dobre rozwiązanie dla przeładowanego samochodu)
Do widoczności nigdy nie narzekałem. Lusterka są odpowiedniej wielkości i bardzo dobrze widać w nich co się dzieje za nami.
Przy 85 tys. wymieniłem termostat ponieważ stary rozleciał się. Założyłem polski zamiennik o dziwo jak na razie wytrzymał już 15 tys.km :) Ogólnie bardzo szybko można nagrzać samochód.
Przestrzeń jest według mnie większa jak np. w Corsie. Najlepiej tym samochodem jeździ się w 4 osoby.
Przy większych obrotach dość dobrze słyszalny jest silnik. Pozatym wszystko ok.
Co do zużycia paliwa to nie chcę się wypowiadać ponieważ uzależnione to jest w dużej mierze od kierowcy.
Mankamentem felek są rdzewiejące klapy i tylne nadkola, termostaty,
Jak narazie nie było takiej :)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 68KM 50kW [l/100km]

10,2