Ocena kierowcy - Skoda Felicia I Pick Up

Silnik 1.3 68KM 50kW
Rok produkcji 2000
Okres użytkowania: 1 rok
Skoda Felicia I Pick Up 1.3 68KM 50kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Inne : Cóż,czas kończyć. Ogólnie naprawdę bardzo fajne autko. Przesiadłem się z niemieckiego samochodu dla ludu,tam było klima,elektryka,wspomaganie,przyspieszenie,105 koni mocy....Ale koszt naprawy to COŚ NIEPRAWDOPODOBNIE KOSZMARNEGO ! Te pompowtryski,dwumasa i inne. Koszmar ! Więc po przesiadce do Skody pierwsze parę dni trzeba trzeba było się przestawić. Starsza to technika ale niezawodna. I każdy mechanik potrafi poradzić sobie z problemem jeśli już jakiś wystąpi. Więc polecam to autko. Pozdrawiam użytkowników czeskiej motoryzacji. Niech się z nas śmieją. Niech nas wyprzedzają. My się z nich też śmiejemy gdy np.wymieniamy rozrząd koszt to 80 zł (dwa koła i łańcuch 60 zł,komplet uszczelek i simeringu 20 zł). Robocizna niestety droższa od części. Do miłego.... I jeszcze coś,jak mieszkasz w Polsce centralnej to w Łodzi na ul.Przybyszewskiego 199/205 masz wszystko do Skody. Pierwszy raz trudno tam trafić (chyba),sklep jest w \"głębi\". Mają tez stronkę www.skodaczesci.pl. Cześć wszystkim. Pozdrawiam.
Demon prędkości to to nie jest. W dużych miastach ustawiamy się na prawym skrajnym pasie by nie denerwować kierowców za nami.
Podobno to najsłabsze ogniwo. Jeszcze się o tym nie przekonałem. Mam za mały przebieg. Po 100 tyś. wymieniłem olej.
Brak zastrzeżeń. Jeszcze nic nie wymieniałem.
Być może małe lusterka boczne. Ale jakby były większe to by wyglądał jak Dumbo (taki słonik z bajki,dzieci będą wiedziały o co chodzi).
Ogrzewanie doskonałe. Może to przez to że mała jest kabina. W największe mrozy jest na połowie mocy gdyż po ustawieniu na max-a nie można wytrzymać. Żadnych kartonów na chłodnicy i tym podobnych na przodzie samochodu.
Nie narzekam. Przy wzroście 180 cm radzę sobie bez problemu.
Trzeba się przyzwyczaić. Po paru dniach 10 godzinnej jazdy nie przeszkadza mi już nic.
Zaraz po kupnie (jesień 2011) założony gaz lpg. Zbiornik około 37 litrów. Po zatankowaniu za 100 zł (gaz u mnie 2.59zł,stan na 11.11.2012) przejeżdżam latem 450 kilometrów. Zimą około 420 km.Oczywiście jazda spokojna do 100 km/h. Tu muszę się pochwalić moją życiówką-latem przejechałem 463 km na jednym zbiorniku.
Po przejechaniu 74 tyś w niecałe 11 miesięcy nadal mój zachwyt trwa.
Żadnych zaskoczeń czy rozczarowań.Po kupnie zrobione hamulce z przodu i z tyłu,wymiana rozrządu (nie sugerować się że jest łańcuch,tez trzeba wymieniać,jeśli nie wiesz kiedy to go na pewno usłyszysz po metalicznym \"mieleniu\"). Co 30 tys regulacja zaworów. 0.20 mm ssący jak i wydechowy. Oczywiście mam tu na myśli jazdę na gazie. Informacja potwierdzona przez Felę 1.3.MPI z przebiegiem około 900 tyś km. Tak,to nie błąd 900 tyś.km. Instrukcja pokazuje co innego odnośnie regulacji zaworów (Cedrych mówi o 0.25mm ssący i 0.20mm wydechowy ale to jest jazda na benzynie)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 68KM 50kW [l/100km]

8,1