Ocena kierowcy - Skoda Felicia I Hatchback

Silnik 1.3 68KM 50kW
Rok produkcji 1997
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Skoda Felicia I Hatchback 1.3 68KM 50kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik co prawda nie oznacza się jakąś ekstra siłą czy elastycznością ale jeżdze nim 11 lat każdy dzięń i nigdy mnie nie zawiódł i zapewniam moje auto nie zużywa ani kropelki oleju
Karoseria : karoseria ma jeden minus jest nie zaciekawie zgrzana (elementy) oi to się uwidoczniło żle zgrzany próg z tylnim nadkolem, tylna klapa pod plastikowym paskiem, ale wszystkie korozie elyminuje w zarodku także prócz tego nic sie nie dzieje i nie jeżdze z tym nawet do jakiegoś blacharza ato ma też 11 lat no i nadkola trza poprostu co roku przejrzeć autko i troszke popoprawiać
Silnik : mam go od nowości nigdy mnie nie zawiódł olej nie bierze a elastycznośc no to powyżej 2700 obrotów
Niezłe ato jak w tej cenie nie ma luksusów ale też nei ma jakichś większych kosztów
wporządku jesli chodzi o bezawaryjność a elastycznosc ten silnik był wkłądany w faworicie która wyszła 1989 więc jest tylko olepszony o wielopunktowy wytrysk
nie narzekam jestem bardo zadowolony no nie ma zsynchronizowaneggo wstecznego także by go włożyć koła musza stać
nie ma luksusów był to samochód w 1997 roku do 30 tyś zł jeżdzięłm np seatem ibiza 1994r lepiej sie prowadzi taksamo punto1 ale mniał silnik 1,1 co było słabsza jednostką i taksamo w tym felicia jest lepsza
widoczność ok
ogrzewanie myśle że doś dobre 4 stopniowy wentylator no i dośc szybko się zagrzewa także jest całkiem ok
mam 190 wzrostu no i kierowca czy pasażer nie mają najgorzej ale luksus wnapewno nie ale nie narzekam ak przy moim wzroście
wyciszenie nie można narzekać za tą cene nic lepszego nie ma no chyba że jakieś dużo starsze droksze marki
robiłem a to 3 lata wstecz całoroczne zużycie paliwa ( czyli pełny bag i ilośc km i tak cały rok ) gdy była zima dośc sroga rano -25 do pracy mam 8 km dużo w tym cykl miejski no i średnio wyszlo 7.1 L/100km zrużnicowanie latem i zima mam około 1l/100km
Cena samochodu nie jest duża ale niestety części zamienne a dokładnie gumowe czyli osłony gałek czy przegubów albo gumy nad amortyzatorami nowe wytrzymały około 60 tyś a części zamienione 20 tyś i nie ma nic lepszego do kupienia. prócz tego tłumnik końcowy podobnie . Zmieniany był również alternator około 400 zł używany no i uszczelka przy skrzyni biegów po przejechania około 90 tyś tak poza tym to wszystko orginalne no klocki hamulcowe ale wytrzymały 80 tyś.
nie narzekam
jeżdze nim codziennie i nie było sytuacji że by się coś zepsuło podczas jazdy albo bym nie dojechał czy nie odpalił.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 68KM 50kW [l/100km]

6,7