: dobrze traktowany potrafi odwdzieczyć się naprawdę dłuuugą wiernością i bezawaryjnością
: za moją skode ruda się wzięła
Banalnie prosty w obsłudze naprawy bajka większość można zrobić samemu
od nowości 1 skrzynka
mnie pasuje ( nie boje się polskich dróg) a w cięższym terenie się sprawdza
doskonała widoczność zawsze widać gdzie i ile można ujechać a dobrze ustawione lusterka prawie w całosci eliminują martwy punkt
kolumny oświetlenie wchodzą bez żadnych problemów świetna ergonomia. pomimo że mam dużą butlę lpg w bagażniku naprawdę da się w niej upchać strasznie dużo rzeczy.
zimą już po przejechaniu około 2 km w autku jest już przyjemnie ciepło
mam 2 m wzrostu i przeważnie w innych autach siedząc za mną nie ma miejsca na kolana ale nie tu wbrew pozorom zmieści się w niej 5-ciu pokaźnych chłopa i można bez problemu wykręcić 300 km
moja furmanka jest cichsza od swojej siostry ( notabene mojego dziadka) skody fv hatchback. bardzo przyjemna praca silnika nie wyje jak szalona w czasie jazdy.
części i koszty utrzymania tanie jak barszcz ale też trzeba umieć jeździć skodziną mój tata mówi że jest to auto dla cierpliwych i faktycznie :) przy średniej przelotowej 70 km/h ( niby bez szału) ale skodzina potrafi odwdzięczyć się naprawdę niskim spalaniem a i silnik dłużej jeździ:) czasami wydaje mi się że auto jeździ siła woli gdy trzaskam kilometry nie pamiętając kiedy było tankowane.
wiadomo że nic nie jest wieczne .