Ocena kierowcy - Skoda Favorit Hatchback

ppiotrek2000, 17 lat temu
Silnik 1.3 57KM 42kW
Rok produkcji 1992
Skoda Favorit Hatchback 1.3 57KM 42kW 1992-1993 - Oceń swoje auto
miałem ją dwa lata, aż do wypadku przed tygodniem, po zakupie wymieniłem tarcze i klocki hamulcowe, i przez dwa lata nie dołożyłem ani złotówki, a teraz aż szkoda ją było złomować, ale po dwóch latach bardzo ciężkiej eksploatacji ciągle z przyczepką trzeba było znów robić hamulce i łożyska w przednich kołach.
wiadomo pojazd swoje lata ma i od gaźnika niema za wiele co wymagać, ale narzekać też nie ma na co.
w moim sprzęcie super ekstra, zero luzów, skrzynia bardzo precyzyjna, zero wycia i kłopotów
coś się tłucze ciągle w zawieszeniu z przodu ale nic nie odpada, tłumienie dziur nawet dobre, bardzo lekko chodzi kierownica
siedzi się wysoko, szyby są duże lusterka też więc jest dobrze
dziwne rozmieszczenie włączników, trzeba się przyzwyczaić do typowo skodowskich rozwiązań ale da się żyć
daję 4 bo u mnie było słabo z grzaniem zimą coprawda nie zamarzłem w samochodzie ale oczekiwałem lepszych rezultatów
miałem hathbacka, jestem wysoki (185 cm)i z przodu było mi bardzo wygodnie z tyłu przy moim mocno odsuniętym fotelu też dało się jeździć, wsiadanie na tylną kanapę wygodniejsze niż w polonezie, troszkę mały bagażnik ale jest kombi
co tu dużo mówić do 100 w miarę cicho, do 120 głośno, powyżej bardzo głośno
pali po mieście 7 litrów, rekordem to nie jest ale w sumie duży silnik i gaźnik więc nie narzekałem, sam naprawiałem jak się coś zepsuło, a przegląd to pojęcie nie znane, tylko wymiany oleju (mineralny z lidla - 5 litrów za 34 zł, po co lepszy) co 15 000 km - po co częściej
nieporównywalnie lepszy samochód od naszego polskiego szajsu - za darmo, bo co to jest 1500 zł za samochód w dobrym stanie.
odpadają guziki w środku, otwierają się drzwi, liche przełączniki przy kierownicy, jak włączałem kierunkowskaz to mrugałem światłami, a jak wycieraczki to razem z tylną szybą
nic nie nawaliło ani nie odpadło w czasie jazdy
Skoda Favorit Hatchback