Ocena kierowcy - Skoda Favorit Hatchback

Lokomotyw, 18 lat temu
Silnik 1.3 54KM 40kW
Rok produkcji 1991
Skoda Favorit Hatchback 1.3 54KM 40kW 1991-1994 - Oceń swoje auto
za te pieniadze co maluch to nie widze lepszego auta za to ile miejsca i duzo lepsze osiagi. Ogolnie przez 10 lat eksploatacji Favority jestem Bardzo zadowolony
Jak na gaznik to sie sprawuje super. Jestem zadowolony:)
Chodziła bez zarzutu do 100tys pozniej odczuwaly synchronizator na trojce ale da sie przezyc.
Wypadaja tuleje gumowe wahaczy przednich(czesto) ale to groszowy wydatek i na wymiane trzeba poswiecic chwile. W Favoricie nie ma pojecia zapieczone sruby wiec nie ma problemu z drobymi wyminanami
Dobra z przodu dobra z tylu.
Wszystko tam gdzie ma byc. Manetki przy kierownicy sprawiaja wrazenie słabych ale poza pokretłem od korektora swiateł nic sie nie uszkodziło przez 16 lat
Kiedys w zimie padl mi termostat bylo zimno ale po wymianie grzeje dobrze i nie ma pojecia zaparowane szyby
Dzieki prostym ksztltom siedzen i tapicerki drzwiowej przestrzeni jest duzo zarowno z przodu jak i z tylu
Przy wiekszych predkosciach jest ciezko ale do 120 jest na tyle na ile mozna wymagac od auta za te pieniadze
jak na gaznik radzi sobie bardzo dobrze niektorzy znajomi- z autami na wtrysku- zazdroszcza mi. LPG: miasto 9 trasa 8 mieszane 8,5 oszczedna trasa 7,5
Drobne usterki sie zdazaja. Tulejki wahaczy przednich tłumiki, ale ceny sa groszowe.
nie bylo

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 54KM 40kW [l/100km]