Ocena kierowcy - Skoda Favorit Hatchback

kris.mccook@op.pl, 20 lat temu
Silnik 1.3 54KM 40kW
Rok produkcji 1991
Skoda Favorit Hatchback 1.3 54KM 40kW 1991-1994 - Oceń swoje auto
Jesli chodzi o favoritki to mają jedną wadę bardzo szybko wychodzi rdza na nadkołach z tyłu i na progach, ale to jest taka blacha, jesli chodzi o mechaniczne sprawy to nie mialem powaznej usterki z silnikiem czy mechanizmem napedowym, bardzo tanie są cześci do tego samochodu, W zimie jak urwałem wachacz i wyskoczyłó mi półośka napędowa ze skrzyni biegów to naprawa wynosila 470 zł , za te czesci, samochody the best , POZDRAWIAM FANÓW SKÓD
silnik bardzo dobry, nie zalecam paliwa bezołowiowego tylko uniwersalne , zalecam olej CASTROL GTX 3 , zalecany przez producenta, silnik jest the best
skrzynia bardzo dobra, biegi chodzą bardzo lekko, nic się nie dzieje, jest ok
nie narzekam , dobry
widocznosc bardzo dobra, nic nie zasłania, widać przód, deska rozdzielcza w zasięgu wzroku
OK
po przejechaniu 700 metrów w samochodzie zaczyna byc ciepło, wentylacja jest spoko
wygodna, dużo miejsca w bagażniku, jeśli chodzi o przestrzeń w srodku to dużo miejsca , tak uwazam
samochód bardzo cichy, praktycznie na biegu jałowym wcale go nie słysze musze otwierac okno zeby go slyszec, do 130 km/h jest cichy pózniej słychac wysokie obroty
zużycie paliwa w miescie 8l na 100, na trasie 5,7l na 100, jeśli chodzi o o ceny napraw to częsci są tanie, Ostatnio przekręciła mi się kierownica w mechanizmie przekładni kierownicy, okazałó się ze dwa łozyska za 24 zł , to małó , i jest ok
samochody bardzo tanie , tanie w utrzymaniu
samochód mnie nie zawiódł , jeśli chodzi o drobiazgi to tylko bezpieczniki które wypadają po załozeniu , albo swiatła przeciwmgielne gdzie dzialają po nacisnieciu klapy z tyłu
brak poważnych usterek
Skoda Favorit Hatchback