niby nowy i wiem czym jeżdzę, wiem że nie bity dbać i lać paliwko, ale serwis skody to .... mogliby popracować.
mułowaty do 3500 obrotów potem już dobrze, ale spalanie leci wtedy w górę szybko. powyżej tych obrotów czuć potencjał tego silnika, nawet z 4 osobami na pokładzie i załadowanym bagażnikiem można pościgać się. szkoda że żeby spalanie było na niskim poziomie trzeba stosować eko-driving albo jeżdzić do 100km/h.
biegi wskakują idealnie nic nie haczy, mogłyby być troszke lepiej dobrane, jak dla mnie to brak 6 biegu. dobrze by to wpłynęło na spalanie w trasie.
twarde zawieszenie, czuć każdą dziurę, dość dobrze trzyma się drogi chociaż jak dla to mnie jest troszke za wąski i za wysoki siedzi się jak na krześle i w zakrętach albo przy bocznym wietrze buja trochę,jak na morzu.
do tyłu dobra a jeszcze czujniki to poprawiają, lusterka duże są idealne do przodu wspaniale czuje się gdzie kończy się przód ale na boki, to brak słów jeszcze pół biedy gdy nikt z boku nie siedzi bo jak tak to nie wiadomo jak się wygiąć żeby cokolwiek zobaczyć.
idealnie. wszystko na swoim miejscu niczego nie szuka się, rączka leci sama i trafia na to co się chce i co trzeba. inni mogą się uczyć tylko. oprócz vw jeszcze tylko opelek podobnie wszystko układa w kabinie.
szybko się nagrzewa, przy mrozie jaki był w ubiegłym roku po 5 km w kabinie przyjemne ciepełko przynęło do kabiny. latem klima szybko chłodzi nawet nie czuć zbytniego spadku mocy, chyba że tylko po odpaleniu a potem to już sam chłód.
jak na tą klasę to jest dobrze. 4 osoby jadą w dość komfortowych warunkach gorzej jak ma być to 5 osób. hm wtedy z tyłu uśmiechu od ucha do ucha nie będzie chyba że jedziemy do warzywniaka co jest na naszym osiedlu. bagażnik super zapakować to tam można.
jest dobrze. ne jest to klasa wyższa ale jest dobrze, silniczek fajnie mruczy, taki fajny basik wydobywa się i mi to pasuje. przy dużej prędkości żaczyna robić się głośniej ale tak jest w każdym aucie, tutaj do 150 km/h jest dobrze. przy dobrych oponkach słychać sam szum powietrza opływający samochód i silniczek.
spodziewałem się lepszego. moja fiesta w automacie 1.1 spalała średnio 5,5 litra a wiadomo automat więcej spali i noga zawsze do pogłogi po ruszeniu żeby jechać a nie stać, a tutaj 7,3 bez oszczędności na 6,5 delikatnie z nóżką oj delikatnie, a żeby było mniej to już trzeba cegłę podłożyć.
nie jest żle, tylko czemu tyle kosztuje. za 5 tys. mniej to by była najlepsza opcja a tak to ja już wolę poszukać coś używanego tylko nie ściąganego, dobry zaprzyjazniony mechanik i elektronik i można taniej niezłą brykę znaleść. a tak w tym przedziale cenowym można coś jeszcze znaleść i nie musi to być skoda. poszukać i pogadać, kupujących nowe autko nie jest dużo więc da się coś wytargować.
po tygodniu mimo braku wożenia na tylnim siedzieniu kogokolwiek, siedzeni wyleciało poluzowana śruba przeprosili i w godzinkę naprawili, także nie mogę narzekać na to, zgłaszane że ściąga w prawą stronę oleli bo ten typ tak ma a wszystko jest w normie według serwisantów przeżucenie opon na drugą stronę i poproblemie. Po 5000 stukanie z prawej strony do dnia dzisiejszego nieustalone. nowy samochód a problemy, żeby chociaż potrafili wykryć.
szczycą się że to grupa vw, może i tak ale niech robią do rzeczy bo ich autka wcale nie są tanie. Po 35 tys. padnięty wtryskiwacz. a miesiąc wcześniej koniec gwarancji, płacz i płać. paliwo ze statoila od samego początku, bo na orlenie to różnie bywa w mojej okolicy. przez dwa miesiące jeżdziłem so serwisu mimo błędów na komputerze diagnoza ta sama tak ma być nic się nie dzieje zmień pan stację. w końcu inny serwis gościu spojrzał co się dzieje i od razu podał dwa powody co mogło się stać i jeden podany powód trafiony - wtryskiwacz. potrzebował 2 godzin żeby się upewnić i nie posłać mnie w maliny. a zaznaczę tylko że samochód to cały drżał a silnik to myślałem że się obkręci o 360 stopni tak latał. wymiana wtryskiwacza i jak nówka. omijajcie serwis w bielsku podlaskim ul. brańska, nic nie umieją i nie słuchją klienta wg ich tak ma być. serwis białystok obwodówka na ul. maczka (jak dobrze pamiętam) wyspecjalizowana kadra i potargować się można.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 85KM 63kW