: Dobre, sztywne i wytrzymałe zawieszenie.
Auto przez 3 lata służyło jako moje auto służbowe. Z zawodu jestem Przedstawicielem Handlowym, więc auto nie miało lekko- w ciągu dnia wiele razy odpalane i gaszone, często pracowało na wysokich obrotach i przewiozło TONY ładunku, w dużej mierze po mieście, a więc dziurawych drogach, policjantach itd. Mogę z czystym sumieniem polecić ten samochód, to wół do pracy. Choć nie zachwyca ani wyglądem, ani osiągami to zdobywa serce swoją prostotą, bezawaryjnoscią, pojemnością i przemyślanymi rozwiązaniami. Przez te lata użytkowania nic się z nim nie działo, wymiana wyłącznie części eksploatacyjnych poza problemami z gazem- oryginalny Landi Renzo jest za delikatny na nasz słabej jakości gaz.. Po 90 tys km do wymiany były wtryski i reduktor (1500zl). Reszta to standardowe przeglądy co 15 tys km z wymianą wszystkich filtrów (gazowych również eniez) i oleju.
Za słaby na kombi, przez to mało elastyczny i głośny.
Czasami był problem z wrzuceniem wstecznego, w Fabii I generacji też tak miałem.
Trzyma się ładnie drogi, jest sztywna.
Widoczność niezła, o niebo lepsza niż w obecnie posiadanym Clio combi 2017r.
Przydatne schowki, spory bagażnik. Jedyny minus to regulacja wysokości świateł, która jest niewidoczna za kierownicą, więc zabawa w czasie jazdy bywa niebezpieczna.
Dobra klimatyzacja i ponadprzecietne ogrzewanie. Jednak ciężki do wyregulowania skok.
Sporo miejsca, szczególnie z przodu.
To jeden z najsłabszych punktów Skody, przy każdej prędkości jest głośna, przy 120km/h jazda jest już męcząca.
Wymiana wyłącznie części eksploatacyjnych.
Skoda nie należy do najtańszych autem względem wyposażenia jakie otrzymujemy. No i te wyciszenie...
Brak usterek.
Wyłącznie instalacja gazowa.