Jak to ktoś dobrze ujął: Jest dobrze, ale bez zachwytu. Dodałbym ewentualnie - bardzo dobrze ;)
Trojka z plusem, a moze czworka z minusem. Przy wyprzedzaniu konieczna redukcja, ale mozna sie przyzwyczaic. Lubi wysokie obroty, więc przy wyprzedzaniu potrzebna czasem i trójka. Potrzeba było trochę czasu, by się przyzwyczaić po JTD.
Plus to dobre trzymanie w zakretach i duzy skret - minus - zawieszenie nieco twarde. Na autostradzie przy silnym wietrze troche buja.
Nie mam czujników parkowania ale nie jest to duży problem.
Nie da się jeździć z całkiem opuszczoną szybą kierowcy - okropnie wieje :) Ktoś pisał o gasnącym silniku przy włączonej klimatyzacji na LPG - w moim przypadku nic takiego nie występuje.
Historia z uderzaniem kolanem w radio w moim przypadku okazała sie nieprawdą (mam 188 cm). Podłokietnik bardzo przydatny w trasie - w mieście czasem podnoszę, bo troszeczkę przeszkadza przy zmianie biegów. Z tyłu max jechało dwoje dzieci w fotelikach i mama - całodniowa wycieczka i udało się!
Nie, żeby Alfa była jakos znaczaco lepsza w tej dziedzinie... Do 100 km/h bez zarzutów, na autostradzie gorzej.
Nie wiem, czy 4 czy 3. Jeżdżę na LPG. Trasa/miasto - 60/40. Na 32 litrach robię ok. 370 km. Klima non stop. Żonie udało się zrobić 420 - ale do tej pory nie wiem jak ona to zrobiła :) Komputer pokładowy po 1000 km pokazuje przeważnie średnią 6,7 - ale on liczy benzynę...
To dopiero pierwsze 10000 km.
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 85KM 63kW