: Wszechstronność auta plus silnik i automat.
Jestem pierwszym właścicielem. Auto użytkowane w Warszawie i na krótkie wypady za miasto. Do takich celów bardzo dobry samochód Nie za małe, nie za duże. Wystarczające dla rodziny 2+1. bardzo duży bagażnik. Dobry, elastyczny silnika w połączeniu z DSG super sprawa. Z minusów: słaba jakość plastików ale przy aucie budżetowym chyba lepsze nie mogą być. Niewygodny fotel kierowcy. Brak podświetlenia tylnej kanapy. Słabe światła.
Cichy, elastyczny, wyprzedzanie nie sprawiało kłopotu. Przez cały okres eksploatacji ani razu nie dolewałem oleju.
Dobra, szybka czasami przy zimnym silniku zdarzało się szarpnięcie ale to normalne.
OK jak na małe auto w trasie nie było problemu.
Kiepska do góry jak stoi się na światłach.
Dużo schowków. Rozplanowanie na kokpicie bez zarzutu. Wszystko pod ręką.
Tylko jednostrefowa więc pasażerowie z tyłu narzekali. Miałem wrażenie, że chłodzi mocno i szybko bolało gardło.
Bardzo dużo miejsca jak na tą klasę. Wielki plus za ilość miejsca w obu rzędach siedzeń oraz bagażnik.
Sam silnik super ale odgłosy zewnątrz mocno słyszalne. Przy wyższych prędkościach (powyżej 100k/h) ciężko rozmawiać.
W mieście (Warszawa) 8 litrów. Trasa około 5,5 l. Przekłamanie około 0,5 l. Więc tragedii nie ma.
Wersja Style z automatem kosztowała w 2011 roku 57 tyś. Drogo jeśli się patrzy na jakość materiałów oraz klasę auta. Z drugiej strony dostałem przestronne auto z dobrym silnikiem i automatem. Do tego bezawaryjne (wymieniłem jedynie żarówkę).
Na gwarancji naprawiono alarm (coś się działo z tylną klapą). I to wszystko. Nawet akumulatora czy kloców nie wymieniałem.
Nie było i mam nadzieję, że dobrze będzie służyć kolejnemu użytkownikowi.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 TSI 105KM 77kW